Хип-хопът и хеви метълът са най-много харесвани от психопатите

eminem

За ревностните фенове на хип-хопа или хеви метъла има тревожна новина – възможно е да са психопати. Това са двата жанра в музиката, които най-много се харесват на хората с най-високи резултати на тестовете за психопатия, показва анкета на британския Channel 4 сред над 3 милиона души.

Допълнително проучване на Университета в Ню Йорк посочва и кои са двете най-издайнически песни, които психопатите особено много харесват: R&B класиката от 1996 г. “No Diggity” на Blackstreet и хитът на Еминем от 2002 г. “Lose Yourself”.

Учените от Ню Йорк започват мащабно проучване с хиляди хора в психопатичния спектър за музикалните им предпочитания, за да намерят и обяснение защото точно тези жанрове са най-атрактивни за тях. Въпреки това досегашните им изследвания с конкретни популярни песни показват, че тези две хип-хоп парчета безотказно са сред най-любимите им. Има и няколко други, които са се откроили, само че изследователите ги пазят в тайна за целите на продължаващото им проучване.

На другия край на класацията – сред хората, които не провяват никакви признаци на психопатия, се класират предимно класически и джазови произведения. Учените посочват също и двата фаворита на тези, които категорично не са психопати – “My Sharona” на Knacks и “Titanium” на Дейвид Гета и Сия.

“Филмите и медиите показват психопатите като убийци с брадви, но истината е, че те не се забелязват толкова лесно. Нямат и белези по лицето като Жокера от “Батман”. Може да седят до вас и да се сливат с обстановката. Те са като тъмната материя в психологията”, казва ръководителят на проучването в Ню Йорк Паскал Уолиш.

Около 1% от населението по света отговаря на характеристиките в психопатичния спектър – те имат сбъркано или напълно липсващо чувство за емпатия, склонни са на агресия и манипулативност. Психопатията е антисоциално личностно разстройство, което обърква емоционалността и адаптивността, на хората, засегнати от него и според някои изследвания се корени в гените.

Страшното е, че липсата на емоционален капацитет у психопатите не означава липса на интелектуален капацитет. Напротив, те са отлични манипулатори и понеже нямат скрупули – често пъти са умели престъпници. Според изчислението на американските власти, всеки пети човек в затворите в САЩ е психопат. Нюйоркските учени се надяват, че ако наистина докажат връзка на психопатията с музиката ще открият по-лесен начин за разпознаването им.
Ако желаете да проверите колко % психопатични черти има у вас,подложете се на теста за психопатия и така ще участвате също в продължаващото проучване:

http://www.channel4.com/programmes/psychopath-night

събота, октомври 21st, 2017 Новини

Search

 

Категории

HipHopTV on Social Networks