Сидни каза последно сбогом на Малкълм Йънг -video

ACDCMALCOLM_Philip-Morris70s(2)

Стотици скърбящи си взеха последно сбогом с Малкълм Йънг – съоснователя на легендарната австралийска група AC/DC. Сред тях бяха и някои от останалите членове на бандата – вокалът Браян Джонсън, басистът Клиф Уилямс, както и барабаниста Фил Ръд. Една от китарите на Малкълм Йънг беше донесена в църквата за церемонията. Перца за китара, надписани с датата на раждане и смъртта на Малкълм Йънг, бяха поставени до официалните погребални програми.
След церемонията група гайдари изпълняваха песни по време на процесията, сред тях китарното соло от It’s A Long Way To The Top на AC/DC, а също евъргрийните Waltzing Matilda и Along The Road To Gundagai.

“Днес с дълбока тъга AC/DC трябва да съобщи за смъртта на Малкълм Йънг. Малкълми заедно с Ангъс, беше от основателите и създателите на групата. С огромната си отдаденост, той беше движещата сила зад бандата”, пише в съобщението, публикувано в събота на фен страницата във “Фейсбук”.

“Като китарист, текстописец и визионер, той беше перфекционист и уникален човек. Винаги държеше на своето и правеше и казваше точно това, което иска. Гордееше се с всичко, с което се захване. Лоялността му към феновете беше ненадмината”, пише още в съобщението, което е неподписано с име, но явно е от по-малкия му брат Ангъс. “Като негов брат ми е трудно да изразя с думи какво значеше той за мен, връзката, която имахме, беше неповторима и много специална. Той оставя след себе си огромно наследство, което ще живее вечно. Добра работа, Малкълм.”, пише там.

В съобщението от семейството се посочва, че Малкълм – обичаният съпруг, баща, дядо и брат – страдал от деменция от няколко години и си е отишъл спокойно в събота в леглото си, обграден от близките си. Семейството моли хората, които биха искали да го почетат, да не носят цветя никъде, а да направят дарение на Армията на спасението.
Миналия месец неговият брат, менторът на AC/DC Джордж Йънг, почина на 70-годишна възраст.

Малкълм Йънг (6 януари 1953 г. – 18 ноември 2017 г.) е австралийски музикант, китарист на австралийската хард рок група AC/DC. Той е в състава още от самото ѝ основаване през 1973 година.
През 1963 г. семейството му се мести от Шотландия в Австралия. Още докато ходи на училище се научава да свири първо на акустична, след това на електрическа китара. Брат му Джордж Йънг му дава важни музикални уроци по китара. Малкълм напуска училище на 15-годишна възраст и сформира своите първи групи, но без особен успех. 1973 заедно с брат си Ангъс Йънг образуват групата AC/DC. Наричат групата на името на шевната машина на сестра им.

От множество фенове и журналисти е смятан за един от най-великите китаристи в света.

вторник, ноември 28th, 2017 Новини

Search

 

Категории

HipHopTV on Social Networks