Дерматохиругията като метод за лечение на кожни образования

Дерматологията е един специфичен дял от медицината, при който основен орган, който се лекува е кожата. Има различни терапии, процедури и методи, които се прилагат от лекарите дерматолози в зависимост от типа на заболяването. Напоследък доста се заговори да дерматохирургията като едни от дяловете на дерматологичната практика. Това, което я отличава от станалите хирургични интервенции е, че се занимава с оперативно лекуване както на доброкачествени така и злокачествени образования по кожата. Вариантите, които се прилагат при този тип лекарски интервенции са няколко типа, но днес ще ви запознаем с използваните от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Лазерна дерматохирургия – предимства

Един от иновативните способи за премахване на кожни лезии е с помощна на лазрена терапия. Ще отбележим, че този метод на лечение е приложим при доброкачествени образования, при които няма риск от последващи застрашаващи здравето и живота на пациента интервенции. Процедурата се извършва с помощта на CO2 и се контролира изцяло от лекар дерматолог. Ефективен и безболезнен е метода при третиране на образования като:

дерматохирургия
 • Папиломи;
 • Фибриоми;
 • Кератоза;
 • Милиуми и още много други доброкачествени лезии.

Основните предимства при прилагането на лечебния метод дерматохирургия Бургас в клиника Мирабел е, че след процедурата не остават кожни белези и рани. Такива са възможни при хирургична намеса, но не и при използването на този вид лазерен метод. Освен това премахването е напълно и няма риск от появата на нови. Новопоявяващите се кожни лезии обикновено се появяват на други места, но в определени случаи е възможна и появата им на мястото на премахната. В такива случаи се провежда нова терапия.

От Мирабел Бургас предлагат професионална услуга на своите клиенти, която е свързана с отстраняването на доброкачествени образования, но само след извършен от квалифициран кожен лекар преглед. Самата процедура е изключително специфична и дори при най-малко подозрение, че лезията е злокачествена този лазерен метод на отстраняване не се прилага.

Консултация и преглед от кожен лекар – защо е задължителен преди дерматологични процедури

Професионалната квалификация на кожните лекари да извършват лечение чрез дерматохирургия или друг хирургичен или нехирургичен способ изисква детайлно запознаване с проблема. Всяка една услуга, която е придружена от прилагане на апаратура или медикамент може да се окаже неблагоприятна за пациента. Именно поради това от Мирабел не подлагат на компромис качеството на предлаганите от специалистите лечение и задължително се преминава през преглед при кожен лекар в Бургас, който да установи възможността за третирането на съответните дерматологични проблеми.

Кожата е орган със специфична роля. Тя предпазва тялото ни и е подложена на редица атаки от външни влияния. Кожата може да бъде и органа, който сигнализира за възникнал проблем, за който не подозираме. Точно поради това е важно да се грижим професионално за ней и да не подлагаме на компромис всяко едно лечение, което е решаващо за общото ни здравословно състояние.

Дипломирани лекари по дерматология и кожни болести от Мирабел Бургас ще извършат професионален преглед, при който да се установи проблема както и да се вземе решение за неговото лечение.

В клиника по естетична дерматология екипа на д-р Недялко Драголов ще приложи своя опит и познания съобразно дерматологичните ви проблеми. С най-модерна апаратура и висококачествена козметика се прилагат лечебни дейности, които са свързани с:

 • Лечение на разширени вени;
 • Отстраняване на лезии с лазер;
 • Лечение на гъбички по ноктите;
 • Криотерапия;
 • Биопсия на кожата;
 • Химичен пилинг;
 • Лечение на розацея и много други.

Дългия списък от кожни болести изисква професионална квалифицирана намеса от кожен лекар с опит и дългогодишно практика. В Мирабел Бургас можете да поверите здравето си в ръцете на опитни професионалисти, които да се погрижат за доброто ви самочувствие и външен вид, за който винаги сме мечтали.