Дерматоскопия – защо е нужен професионален опит и квалификация за диагностика

Разнообразни дерматоскопични изследвания се извършват с оглед на това да бъдат установени типа на кожните заболявания. Дерматолозите прилагат различни способи за да поставят точна и правилна диагноза на своите пациенти. А сред едни от най-добрите методи е дерматоскопията, която обаче е важно да споделим, че е ефективен само и единствено в случай, че се приложи от опитни и квалифицирани дерматолози. В случай, че се нуждаете от експертна оценка на състоянието си и се налага да потърсите специалист от Бургас днес ще ви представим екипа на д-р Недялко Драголов от клиника по естетична дерматология Мирабел. В следващите редове ще ви разкажем за дерматоскопията и как метода се превръща в един от водещите като средство за диагностика на редица кожни заболявания.

Какво е дерматоскопия

Изследването на кожни лезии чрез дерматоскопия в Бургас е сред успешните методи за диагностика, които се прилагат от дерматолозите от Мирабел. Целите на това изследване е да се установят чрез микроскоп детайли, които човешкото око не може да установи. Различните пигменти, бенки както и всякакви видове други лезии могат да бъдат анализирани в детайли именно чрез този метод. Реално дерматоскопа представлява лупа със светлинен източник. С помощта на иновативните цифрови модели се извършва заснемане, което се анализира от дерматолога на по-голям екран. Този вид дерматоскопия е изключително ефективен, тъй като се използва много висока резолюция за заснемане, което от своя страна позволява на дерматолога да изследва в дълбочина лезиите.

дермтоскопия

Съществени са тези анализи на повърхностния слой на кожата, тъй като с тях се установява дали кожните лезии са доброкачествени или злокачествени, от което всъщност зависи и назначеното лечение. Допълнителната информация, което осигурява дерматоскопията е повод днес да ви представим работата на екипа дерматолози от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Диагностицираните с помощта на дерматоскпия заболявания се отнасят до:

 • Меланоми;
 • Лунички;
 • Бенки;
 • Невуси;
 • Себорея;
 • Хемангоми и други кожни лезии и образования.

Визуализирането с помощта на увеличителната лупа позволява получаването на допълнителна важна информация, от която се нуждае дерматолога за поставяне на окончателна диагноза и назначаване на лечение.

Решаващата роля на дерматолога

Дерматлогията е дял от медицината, който се ангажира с изучаване, изследване, лечение, естетично подобряване на кожата. Много широк спектър от решения предлага дерматологията. Но за да се предприемат каквито и да било мерки и лечение е решаващо да се използва правилна диагностика от опитен и утвърден дерматолог област Бургас.

Обяснихме, че сред едни от доказаните способи за диатностициране, разграничаване на доброкачествени и злокачествени лезии е именно дерматоскопията. Но за да се установи съответната диагностична точност това, което е важно да се направи е да се доверите на дерматолог, който разполага с доказан опит, утвърден е като специалист и разполага с решени множество сложни дерматологични казуси.

Екипа на д-р Недялко Драголов от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас е от предпочитаните в региона като едни от най-квалифицираните кадри в сферата. Освен прилагане на дерматоскопия и предоставяне на точни диагнози при редица кожни проблеми и аномалии в дерматологичната клиника ще се погрижат за това да получите най-доброто отношение и индивидуално внимание съобразно спецификата на заболяването.

За да няма никакви рискове за пациентите, които се подлагат на различни видове лечения и терапии дерматолозите използват своя опит и компетентност при лечение на:

 • Акне;
 • Кожни възпаления;
 • Алопеция;
 • Установяване на злокачествени или доброкачествени образования;
 • Диагностициран на кожни тумори;
 • Установяване на атопичен дерматит;
 • Лечение на гъбични инфекции по ноктите или скалпа и други.

С оглед на това да бъде обхваната удовлетвореността на повече клиенти от клиника Мирабел Бургас предоставят разнообразни разкрасяващи и подмладяващи процедури, които се провеждат в стерилна среда под контрола на лекар дерматолог.