Каква е функцията на градинската керамика?

кашпи

Всеки, който разполага с голям двор или веранда е късметлия, защото може да прекарва топлите месеци на открито. Пространството става много по-уютно и приветливо, ако сте заобиколени от красиви растения, цветя и декорации. Едни от най-популярните са градинските керамични фигури, понеже са създадени с цел да помогнат при оформяне на откритите зони. Бихте могли да поръчате най-разнообразни дизайни от интернет сайта https://movi.bg/gradinska-keramika. Ако решите да промените екстериора това са най-подходящите изделия. Изработени са от натурален материал, който ви гарантира устойчивост във времето и дълга експлоатация.

Важно ли е присъствието на градинската керамика?

Дворното пространство ще бъде още по-естетично и стилно, ако освен растенията които отглеждате, притежавате и керамични фигури. Те са едно стилно допълнение, което ще насочи вниманието към красивите цветя и ще създаде една уютна атмосфера. Освен симпатични фигурки, може да използвате още и керамични кашпи, в които да поставите саксии с цветя. Всички тези изделия са направени от натурален материал и придават различна визия на цялото външно пространство.

С помощта на градинските керамични фигури имате шанс да оформите различни композиции по ваш дизайн, като комбинирате моделите както прецените. Има такива, които са по-подходящи за пътеката и входното пространство, а други може да сложите около храсти, дървета и разцъфнали цветя. Те стават част от свободното пространство и украсяват двора.

Как да изберем подходящите градински керамични фигури?

Сега е най-подходящия момент от годината да промените обстановката на двора, верандата и терасата. Инвестирайте в разнообразни керамични фигури, които биха ви създали настроение. Те ще акцентират върху красивите растения, които отглеждате. От магазин MOVI.BG предлагат няколко правила за избор на градински керамични фигури:

керамични фигури
  • решете колко артикула ще използвате в дворното пространство – хубаво е предварително да си направите списък с нужните декоративни елементи, за да създадете акцента който сте си представяли. Не претрупвайте с прекалено много неща, за да избегнете кича. Когато украсявате двора, винаги трябва да има баланс и хармония;
  • купете качествена градинска керамика – пазарувайте от доказан търговец, за да сте сигурни, че фигурите няма да се повредят при промяна на климатичната обстановка. Боите, с които са изработени артикулите трябва да са устойчиви на слънце и дъжд. Така ще може да ги ползвате повече от един сезон;
  • направете тематични зони – добра идея е да разпределите керамичните фигури по някакъв критерий, за да изглеждат красиво съчетани. Лесно ще създадете стилните тематични зони от домашни животни или от птици например. Около по-далечните храсти и дървета в двора може да сложите катерички, зайци и други подобни модели;
  • изберете градински декоративни елементи според цената – препоръчително е да имате бюджет за тази инвестицията, понеже артикулите не винаги са евтини. Голяма част от тях за ръчна изработка и истински произведения на изкуството. Нормално е стойността им да е по-висока.

Ще останете много доволни от красивите декоративни елементи за двора, ако се съобразите с личния си вкус и предпочитания. Все пак вие ще гледате всичко около вас и то трябва да ви доставя удоволствие, да ви създава хубаво настроение. Важно е красивите модели да са съчетани с вкус и креативност.

Кои дизайни привличат вниманието на клиентите?

Ще забележите, че в каталога на MOVI.BG има огромен асортимент от най-различни модели и дизайни керамични градински фигури. Едни от най-харесваните изделия са тези на малки и симпатични домашни и градински животинки. Те изглеждат невероятно реалистично и са прекрасен акцент за откритите площи. Бихте могли да съчетаете стандартните модели с такива, които са и кашпа.

Те са многофункционални, за да разположите в тях малка саксия с цвете. Още един предпочитан дизайн е този на джуджета, елфи и други приказни същества от горите. Те придават малко по-магично и приказно излъчване на пространството в градината. Определено с този тип украса ще постигнете много по-голям уют и ще впечатлите всеки гост.