Какво затруднява клиентите при избиране на кухненско обзавеждане

Над 50 % от търсещите ново обзавеждане за кухня споделят, че изпитват трудност заради това, че новите видове мебели са доста разнообразни. Дали да бъде островна, П или Г-образна, права? От МДФ, масивна дървесина или ЛПДЧ? Какви да са механизмите и кой е размера, който напълно да пасне на нуждите на домакинството? Със сигурност тези въпроси са основателно тревожни и са основна причина за това и вие да потърсите съвет с цел да се постигнат най-добри интериорни резултати при организирането на комфортна и функционална кухня. С продуктовата гама https://www.mebeliarena.bg/кухненско-обзавеждане/ днес можете да се справите с лекота и да сте напълно удовлетворени от направения избор.

Класификация при кухненското обзавеждане

По различни принципи се класифицират видовете кухни. Мебелите се проектират и изработват съобразно това да се задоволи клиентския интерес и желанието за мечтана кухня да се реализира за кратко време и без прекалено много инвестирани средства. Точно затова ви представяме днес едни от водещите класификации, които могат да ви помогнат в това да вземете най-правилното и оптимално ефективно решение.

Готова ъглова кухня

Кухните се делят по следните принципи:

  • Според формата

Най-разпространени са правите, следвани от ъгловите, П-образните и островни модели. Въпрос на индивидуална съобразеност с площта, с която разполагате е коя от изброените би намерила място във вашия дом;

  • Според основния материал на изработка

Тук се имат предвид лицевите елементи т.е. онези, които се виждат. Обикновено гърба на кухненските шкафове се изработва от здрав водоустойчив шперплат, но лицето е желателно да бъде от естествена масивна дървесина, МДФ, ПДЧ, лакирано или матирано;

  • Според дизайна

Класиката в жанра са стандартни прави мебели, изработени от ПДЧ или масивна дървесина. Повече са възможностите, които придават модернистичен облик с влагане на комбинативни материали, които са приоритет при типичните градски кухни. Стиловете и дизайните са доста разнообрази и е въпрос на индивидуална преценка кои от тях бихте избрали.

Когато вземете предвид тези принципи за класификация то определено ще можете да изберете най-добрата за вас.