Какво колело да изберем за подарък на детето

Днес ще отдадем заслуженото внимание на един любим на всички аксесоар. Велосипедите се карат както от възрастните, така и от най-малки. Fun Smart Toy на атрактивни цени ще откриете в онлайн магазин mybee.bg. Отделете нужното внимание да се запознаете подробно с този така желан артикул и изберете правилния модел за вашето дете. Разнообразието от видове е толкова голямо и поради тази причина решихме днес да поговорим малко повече за колелото и неговите многобройни възможности.

Типове детски колела – преценете подходящото

Изберете велосипеда в зависимост от възрастта на вашето малко съкровище. Производителите много ясно са разграничили артикулите по този критерий:

  • Модели за баланс – подходящи са за мъници от 3 години нагоре. Учат малкото съкровище да пази баланс и да развива концентрацията си. В един момент сами ще усетите, че то е достатъчно подготвено за велосипед с педали;
  • Модел с помощни колела – всеки от нас е имал такъв тип колело. Детето ще привикне със скоростта, след което вече няма да има нужда от допълнителна подкрепа и ще може да кара свободно;
  • Стандартни детски колела – в тази категория ще откриете огромно разнообразие от модели, функционалности и цветове. Те вече сами могат да участват в избора, тъй като са достатъчно големи за това. Гумите, се измерват в инчове и могат да бъдат 12, 14, 16, 18, 20 и нагоре.
детско колело

Спазвайте точно съветите на специалистите, защото грешно подбраното колело, може да донесе негативни емоции на малчугана.

Защо велосипедът да бъде лек

Ако искате карането на колело да носи само радост изберете такова с лека, но здрава рамка. Малчуганите още нямат достатъчно сила да маневрират с тежък велосипед. Това ще ги изтощава много и бързо ще губят желание да карат. Добър избор са велосипедите с олекотена стоманена, титаниева или алуминиева рамка, които са не само леки, но и здрави. Моделите в онлайн магазин mybee.bg отговарят на определените изисквания. Важно е малчуганът да изпитва комфорт и удоволствие докато кара.

Обърнете специално внимание и на спирачките, защото те трябва да са лесно достъпни за детето, когато то е в седнало положение. Купуването на велосипед е може би най-доброто, което могат да направят родителите за своите деца. Те ще бъдат щастливи да прекарват топлите месеци навън спортувайки, като неусетно ще развият всичките си мускули, координация, баланс и други полезни умения. Не забравяйте и защитните аксесоари. Удобен шлем, който да предпазва също така и челюстта, наколенки и предпазители за лактите. За въпроси може да се обърнете към специалистите от магазин mybee.bg.