С какво котлите на твърдо гориво успяват да впечатлят клиентите

Котел

Широка е гамата с отоплителни уреди, която се предлага в търговската мрежа. Тези, които работят с твърдо гориво се класифицират в три отделни категории – печки, камини и котли. Въпрос на персонална възможност и нагласа е това да се осигури на домакинството много по-висока ефективност и удобство с оглед на това, че действително се касае за оптимизиране на разходите. И тъй като ще търсим икономически изгоден вариант то има защо да ви запознаем с котли на твърдо гориво – https://www.balkanenergy.bg. С како са по-добри от останалите алтернативни уреди и какво ги прави толкова предпочитани предстои да ви разкажем в днешната публикация.

Защо да изберете котел

Това е основният въпрос, който интересува потребителите. За да бъдем сигурни, че ще направим най-добрия избор е важно да сме наясно кое от предложенията е най-адекватно на нашите нужди и условия, характерни за имота. И тъй като на дневен ред е използването на твърдо горива, тъй като е най-евтино то ето, че има сериозна причина да се фокусираме върху котлите заради техните безупречни качества.

Водещите аргументи, които ще поставим в полза на котлите на твърдо гориво са:

 • Използването на здрави и устойчиви на високи температури материали;
 • Пълна безопасност при режим експлоатация;
 • Перфектна интеграция към налични системи за парно отопление;
 • Удобни решения, които са напълно автоматизирани и осигуряват лесен и бърз контрол;
 • Икономичност;
 • Висока ефективност;
 • Еко режим на работа, благодарение на сертифицирането на съвременните решения по стандарт Екодизайн.

Това са основните приоритети, които нареждат котлите на твърдо гориво на челни позиции като уреди, на които може да се разчита, когато се касае за отопляване на по-големи площи.

Те са удобни, тъй като наред с типичното си приложение в домашни условия намират място и като уред за осигуряване на топлина и уют в бизнес имоти като малки хотели, ресторанти и други. Навярно провокирахме интереса ви затова предстои да разкажем малко повече за така наречения екодизайн.

Какви са ползите от стандарта Екодизайн

Котел на твърдо гориво

Може би за някои от това е просто модерен термин. Реално обаче зад това понятие се крият редица фактори, които имат отношение към това да направят уреда, който използвате за отопление много по-икономичен и екологичен. Стандарта отчита подобряване работата на котлите на твърдо гориво като се акцентира на това да се осигури правилна позиция и да се установи пълен контрол върху освобождаването на вредните емисии. Концепцията, която ес залага от европейските директиви е да се осигури много по-адекватен и сигурен вариант за трансформирането на въглеродните емисии в топлинна енергия. А това води до:

 • Осигуряване на поне 20 % ефективност над обичайното;
 • Намаляване на изхвърляните вредни емисии в атмосферата с минимум 20 %.

Целта е да се подобри работата на котела, а за да могат да продават на европейския пазар производители на такива съоръжения се налага да сертифицират производствения си цикъл и да внедрят иновативната технология.

Отличителни белези на новите попълнения в раздел котли на твърдо гориво

С една дума можем да покажем какъв е напредъка, който тези уреди успяват да реализират и тя е Усъвършенстване. Не само, че се акцентира на все по-здрава конструкция, която да устоява на натоварването, но с оглед на повишаване икономиите и рентабилността от изгарянето на горивото е необходимо да подчертаем, че все повече нови уреди от този клас разполагат с:

 • Микропроцесорно управление;
 • Оптимизатор на консумацията на гориво;
 • Голяма врата, в която могат да се зареждат по-големи трупи;
 • Предпазен топлообменник, гарантиращ пълна безопасност;
 • Термостат;
 • Възможност за монтаж на горелка на пелети и други.

Иновациите със сигурност ще ви впечатлят, но още по-изненадани ще останете, когато стартирате използването на уреда и се уверите в неговите невероятни качества.