Кое прави котлите на дърва по-ефективни и предпочитани

Живеещите в по-усойните райони на страната са наясно, че отоплението е от перата, за които плащат най-много. Снега и студа не прощават на никого така, че е наистина важно да се вземат под внимание основни неща преди старта на студените месеци. А определено правилния избор на уред, който да стопли жилището е от съществена значимост. Климатик, печка на електричество, радиатори? На какъв тип уреди бихте заложили за да се спасите от дискомфорта, който носи със себе си студа? Може би най-топло и уютно е, когато се използва отопление на дърва. Пламъка не само сгрява душите ни, но и е предпоставка за осигуряване на неповторим уют и топлина. За жалост печките и камините на дърва са ефективни основно за онези пространства, в които те се намират. Дори да отворите вратите на стаите в дома то няма как топлината да се разпространи и по горните етажи. За оптимизиране на разходите както и осигуряване на цялостно решение за ефективно и икономично отопление имате нужда от котел на дърва.

Защо котлите на дърва са по-ефективни

Големите пространства са сложни за отопляване. Безспорно, когато се търси вариант, при който площта на жилището е голяма, а възможностите ограничени то парното отопление наистина се оказва една от ефективните. Причините за това се крият главно в идеята за усвояване на горивото по най-рентабилния начин т.е. използва се едно и също количество твърдо гориво, което може да бъде дърва, въглища или брекети, но разпространението на топлината се осъществява с помощта на уреда, който изгаря горивото и радиаторите, в които топлината се разпространява.

Не са малко вариантите за котли на дърва, които ще откриете на пазара. Оказва се, ме интереса към тях никак не е малък като се има предвид тяхната съществена роля спрямо това да бъде усвоен в максимална степен горивния ресурс. Статистическо проучване показва, че с едно и също количество дърва например при използване на камина се осигурява отопление на помещение със средна квадратура от 30 квадрата. Със същото количество дърва обаче и ползване на котел възможността за отопляемо пространство може да достигне и фантастичните 150 квадрата. Ето ви основната причина за това да бъдат формулирани котлите на дърва като супер ефективни, рентабилни и икономични.

Какъв е експлоатационния им срок

Несъмнено, когато се търси оптимизиране на разходите крайното ни решение е свързано с някои и основни критерии:

  • Стойност на инвестицията;
  • Възвръщаемост;
  • Материали на изработка;
  • Марка, която да бъде утвърдена като производител на котли на дърва и отоплителни уреди;
  • Доказана ефективност;
  • Гаранция за качество;
  • Оптимално дълъг срок на използваемост.
котел на дърва

Живота на котлите на дърва са наистина основателна причина да изберете именно тях за свой верен спътник, който да намали разходите за отопление. Вариантите не са малко и като доказателство за това твърдение ще представим някои от производителите, които са изключително популярни в световен мащаб. На българския пазар тази гама от отоплителни решения можете да откриете в каталога на онлайн магазин balkanenergy. Котлите се предлагат с придружаваща дългогодишна гаранция и осигурена профилактика.

Водещи производители, които изработват здрави и надеждни котли на дърва са:

  • MAT

Популярна е компанията, която разполага с дългогодишен опит в производството на уреди за отопление. Здрави, надеждни и уникално сигурни са тези котли на дърва. Те ще решат проблемите ви с високия разход на твърдо гориво и с минимални количества ще организират топлинните процеси в цялото жилище;

  • ATMOS

Популярността на чешкия бранд се дължи на висококачествените котли на дърва, които произвежда. Изцяло по европейски стандарт, модерна визия и техническа издържаност това са продукти, които заслужават да бъдат ползвани във вашия дом;

  • Centrometal

Това са котли с произход Хърватия. Те са изключително безопасни и изцяло покриват стандартите за утвърденост, ефективност и безупречна работа. Цените са достъпни, а еко дизайна и възможността за вграждане на пелетна горелка ги прави едни от най-предпочитаните на нашия пазар.