Кухненска маса – точки на избор

Ако сте оставили за накрая покупката на маса за кухнята, защото ви се струва един от лесните избори, които можете да направите то със сигурност ще се окаже, че не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Както при всеки друг елемент, който има отговорността да ни предложи комфорт и удобство и тук в кътчето ни за хранене търсим уюта и спокойствието, които са ни нужни докато сме в компанията на своите близки и приятели. Кухненска маса с добри показатели, красива, голяма и интересна като визия не е толкова лесно да бъде избрана. Нужно  да сме по-изискващи и критични, тъй като масите за трапезария са перспективни мебели, които обикновено ползваме около десетилетие.

Къде ще я позиционираме

Толкова много въпроси възникват при покупката на кухненска маса, че ще се изненадате от начина, по който сте подценили този избор. За да намерите идеалната позиция на кухненската си маса е важно да се съобразите с:

Разтегателна трапезна маса
  • Броя на хората, които обичайно и постоянно ще я ползват;
  • Общата площ на пространството в кухнята;
  • Достатъчно осветено ли е мястото, където желаете да поставите масата;
  • Изисквате ли разтегателен механизъм.

За да бъде удобна една кухненска маса тя трябва да си намери точното място.

Какъв да бъде размера

Съразмерността на елементите в помещение, което ще се ползва за хранене и готвене и от решаваща роля за гарантиране на удобство при ползване. Голямата маса може да се окаже сериозен проблем, а малката да не достига в случаите, когато сте поканили гости. Решението е да вариант:

  • Пакет маса;
  • Разтегателна маса;
  • Холна маса с повдигащ се механизъм и увеличаващ се плот.

От значение ли е формата

Няма как размера да е важен, а формата не. Особеното при избирането на форма е това, че задължително трябва да си партнира с геометрията, която сте избрали за интериора. Овалите не са добре дошли при островни кухни, а правоъгълната маса няма а се впише много добре при ъглов класически дизайн на кухненската мебел. търсете синхрона при двете зони, защото само така ще можете да осигурите уют и комфорт в тази домашна зона.