5 важни правила, които е добре да следваме, когато избираме ново спално обзаведжане

При обособяването на жилищния интериор има някои основни правила, които ако не задължително, то поне е препоръчително да спазим. Днес ще се опитаме да Ви помогнем в избора на мебели за спалнята, тъй като тази стая е една от най-значимите за по-големия процент от хора. Останете с нас, за да разберете кои са 5-те основни точки, към които е добре да се придържате, ако искате да се сдобиете със зашеметяваща спалня, в която всеки един прекаран миг, да Ви кара да летите от щастие!

1. Съобразете се с площта на стаята

Много от нас не осъзнават колко е наистина важно да съумеем така да разположим отделните мебели, че да не затрудняват движението из помещението. В стремежа си да си купим абсолютно всичко, което е предназначено за спалня, много често се сдобиваме с негативен резултат, а това не е особено добре… Затова преди да купите каквото и да било, първо преценете добре квадратурата на спалнята си, за да постигнете оптимален ефект. За да не Ви липсва нищо, но същевременно да не се чудите, откъде да минете, за да се доберете до леглото си!

2. Стилът на обзавеждането

Не всеки си пада по еклектичния завършек на интериора, така че бъдете внимателни в какъв стил мебели си купувате. Ако си падате по класиката, то значи изборът Ви ще е лесен. На пазара днес има стотици варианти за обзавеждане на спалня, решени в класически стил. В този случай ще Ви се наложи просто да заложите на правилната цветова гама. Но ако искате нестандарта визия за Вашата спалня, то ще Ви се наложи да проявите малко креативност, също както и да развихрите фантазията си. Заложете на драматизма, подчертавайки го и с съответните ярки нюанси. И все пак не прекалявайте… Спалнята на първо място трябва да ни дава усещане за спокойствие, така че не наблягайте да черните и червените багри. Намерете златната среда, като не е лошо да се замислите и за моделите модерни френски легла и спални

тапицирано легло

3. Цветовете

Също много важен аспект от избора на интериор за спалня. Дори може да се каже, че нюансите са решаващи за крайния резултат… Ако те не са подходящите за дома Ви, с каквото и качество мебели да си купите, това просто няма да има значение. Имайте предвид, че пастелната гама е винаги за предпочитане, тъй като тя ни предразполага към пълноценна релаксация, без да дразни сетивата ни. Дори обратното… Спомага за това да се отпуснем след дългия работен ден, също както и да забравим за проблемите. Можете да съчетаете отделните цветове по най-различни начини, така че да се сдобиете с един съвършен интериор в спалнята, на който да имате ежедневно желание да се любувате!

4. Високото качество

Могат да се кажат хиляди неща по отношение на естетиката при избора на спално обзавеждане, но нека не подминаваме и неговото качество, което задължително трябва да е високо. Ако искаме да използваме закупените от нас мебели колкото се може по-дълго, то при всички положения трябва да заложим на мебелировка от най-висок клас. Едва ли ще Ви е приятно само няколко месеца след като сте се сдобили с мебели за спалня, да трябва отново да ги смените, поради факта че те не са никак качествени. Буквално са започнали да се разпадат в ръцете Ви, като идеята да ги използвате поне десетилетие, сякаш се е изпарила някъде във въздуха…

5. Грижата за спалното обзавеждане

На финала искаме да кажем, че на първо място е важно как точно експлоатираме мебелировката си. За да й се любуваме дълго време, трябва да бъдем изключително внимателни към начина, по който се отнасяме към нея… Нужно е да я почистваме редовно, особено ако цветовете на спалното обзавеждане са такива, че всяка една мръсотия се вижда ясно. Но и не само това… Избягвайте агресивното отваряне и затваряне на шкафовете, също както и пазете френското си легло от деца. Съществува риск те да го надраскат, докато си играят, затова просто бъдете внимателни в това отношение и всичко ще е наред!