С разрушение или без – как предпочитате да бъде открит евентуален скрит теч в дома ви

откриване на течове

Скритите течове са една от основните причини за сериозни материални щети в столичните апартаменти. Старите жилищни блокове се определят като рискови зони и именно поради това водопроводчиците се налага често да се справят с подобни авари. Тривиалните методи за откриване на течове са ясни – къртене, сваляне на плочки и облицовки докато се стигне до източника, причинил наводнението. Но нещата могат да изглеждат по съвсем друг начин и то в случаите, при които проявите разум и наемете не случайна бригада, а опитен професионален екип, който прилага иновациите и технологиите в борбата с откриване на скрити течове. Именно с една такава фирма ще ви запознаем днес с основната цел да не подлагате на изпитание нервите си, а проблема да бъде бързо и качествено разрешен. Откриване на течове – vikhelp.com София прилага в своята работа най-нова апаратура, която успява да локализира с точност до 99% мястото на възникналия теч. Как да се възползвате от това и Вие? Научете в следващите редове!

Vikhelp – новатор в безразрушителните методи за откриване на течове

Два са начините, с които водопроводчиците установяват местоположението на авария в дома ви. Въпрос на индивидуална преценка е на кой метод ще заложите вие. А ето ги обобщени и тях:

  • Разрушителен метод – въпреки, че в София модерните начини за отстраняване на аварии все повече се прилагат то не са изключени и такива прилагани стари способи. При откриване чрез къртене се подгответе за много мръсотия, строителни отломки и разбира се – разходи;
  • Безразрушителен метод. Технологиите тук предоставят взможност за прилагане на различен вид апаратура, с която да се локализира точното място на ВиК аварията. Както вече споменахме от Vikhelp вече години прилагат тези новаторски начини, с които успяват да спестят време и пари на своите клиенти.

Е, решихте ли на кой тип откривателни мероприятия ще се доверите? Работата е там, че иновациите се оказват много по-ефективни поради очевадни причини:

  • Бързина при установяване на теча без да се налага никакво къртене;
  • Извършва се оглед на много по-голям периметър от проблемната зона;
  • Предприемат се действия, които свеждат до минимум разходите за отстраняването на аварията.

Термокамерите – път към успешното установяване на аварията

водопроводчик

Един от най-прилаганите методики за София, които акцентират върху ниските разходи за услугата се прилагат и от Vikhelp. Става въпрос за апаратура, наречена термокамера, с чиято помощ на базата на температурните разлики, които установява устройството се локализира с прецизност до 99 % мястото на пробойната, от която тече вода. Много домакинства от София се питат колко ще им струва едно цялостно обследване на жилището с термокамера и наистина подхождат несигурно  и плахо към тази новост във ВиК услугите. Оказва се, че с лесния за прилагане уред поради компактните му размери само един опитен водопроводчик може буквално за минути да установи дали в дадено помещение има възникнал теч. Най – често такива аварии се появяват в мокрите помещения и именно те са от първостепенно обследване с апаратурата. А цените несъмнено няма да ви изплашат особено ако ги сравните с наемането на бригади, които да къртят и разрушават жилището ви само и само да открият която от тръбите в банята е спукана и има нужда от подмяна.

Няма да крием, че удовлетворените клиенти от София, които вече се довериха на безразрушителните методи за откриване на течове от Vikhelp са една от най-добрите реклами за екипа от компетентни водопроводчици. Изберете и вие при съмнение обследване с термокамера, тъй като така пестите:

  • Ценно време от настъпване на сериозно наводнение;
  • Разходи от къртачни мероприятия и нанесени щети по дома;
  • Време за точното локализиране на аварията и предприемане на действия за нейното отстраняване.

Vikhelp разполагат с възможност да извършат както анализ на потенциалните течове в апартаменти и къщи така и на по-големи терени. Цената на услугата е многократно по-достъпна от прилагането на примитивните методи като къртене, разрушения и всякакви други мероприятия, свързани с куп разходи и неприятности.