Всички шампоани за пърхот ли са ефективни?

шампоан против пърхот

Случвало ли ви се е да използвате шампоан за пърхот, но дори след използването на цялата опаковка да не сте забелязали ефект? Всъщност това, че са обозначени като решения, които са предназначени за такива дерматологични проблеми не означава, че ще бъдат подходящи за вашата коса и скалп. Защо не действат и как се избира правилния продукт? На тези въпроси ще търсим отговори в днешната публикация. Като един основен естетичен компонент от нашата визия е напълно естествено да подходим отговорно към здравето на косата си и нейната красота.

Защо пърхота е толкова упорит и не можем да се отървем от него?

За да си отговорите на тези много важни и съществени въпроси е важно да се анализира проблема в дълбочина. Реално целта, която много потребители си поставят не е решима, тъй като не лекуват това дерматологично заболяване, а третират така, че да има временен ефект. И да, вярно е това, че не всички шампоани за пърхот са еднакви. Пазара е огромен, но само онези, които се предлагат в аптеките и са средство за лекуване реално биха ви помогнали да се отървете веднъж завинаги от досадния бял прашец.

Причините да се появи пърхот е в:

 • Прекомерното изсушаване на кожата на главата. Ту може да се получи при ежедневно миене на скалпа с шампоани, които са силно агресивни и съдържат прекалено много соли;
 • При прекомерно омазняване на скалпа, което пък е причинено от гъбична инфекция;
 • При наличие на екземи и други дерматологични проблеми, които се разпространяват по главата.

Така, че пърхота в нито една от формите си не бива да бъде пренебрегван, а да се подхожда внимателно и да се третира с подходящите препарати и шампоани, които да нормализират и балансират Ph на скалпа. Идеята за използване на шампоан, но медицински определено е едно от правилните възможности, които ще ви позволят да се радвате на чиста и красива коса.

Как действат шампоаните?

https://aptekifenix.bg/kozmetika-grizha-za-kosata/shampoan-za-pyrhot

Както знаете основната цел на измиващите продукти е да отстранят замърсяванията от скалпа и косата. По-голяма част от масово предлаганите на пазара съдържат химични вещества, които предоставят временен ефект. Но това може да ви навлече по-сериозни проблеми, тъй като такива козметични продукти често засилват появата на пърхот вместо да елиминират напълно проблема.

Усещането за сърбеж, болезненост, дори косопад са причини да посетите дерматолог. На база направения преглед ще ви бъде препоръчан медицински шампоан, който да подсигури и подпомогне оздравителните процеси на скалпа. Именно като заболяване следва да се разглежда пърхота, а не като дерматологичен проблем, който бихте решили с всеки предлагат на пазара шампоан, предназначен за премахване на снежинките.

По-голямата част от продуктите, които се предлагат в аптеките са фокусирани върху използването на съставки като:

 • Ментол;
 • Хума;
 • Билкови екстракти от евкалипт, лавандула;
 • Салицилова киселина и други.

Основната цел е в това да се елиминират гъбичките, които причиняват пърхота и да се подобри, подхрани и стимулира оздравителния процес. Приоритетите на употребата на такива продукти се дължат на това, че те са гарантирано ефективни и освен това са качествени, рядко предизвикващи алергични реакции.

Марки, които се ползват с доверието на клиентите

Едни от най-популярните продукти, от които можете да се възползвате и очакват на достъпни цени в аптеки Феникс. Сред тях са:

 • Phyto Phytosquam Intensive Anti-Dandruff Treatment shampoo;
 • Деркос на Виши;
 • КЛОРАН ребалансиращ шампоан против пърхот с галангал;
 • Ревалид;
 • Rene Furterer  Neopur Microbiome Expert Shampoo Dry Scalp;
 • Себамед и други.

Всеки един от продуктите се характеризира с ефективност и много добра поносимост. Пърхота изисква търпение и правилно лечение, което предполага да сте взискателни към шампоана, с който ще третирате дерматологичния проблем.