Скритите течове – как се разпознават, откриват и отстраняват

теч

Никой не е застрахован от появата на скрит теч в дома си. Дори популярните лица от телевизионния екран са поставени в патова ситуация и в даден момент се налага да наемат експерти, които да ги отърват от тези битови неволи. Как звездите са справят със скритите течове и на кои експерти се доверяват ще ви разкажем в следващите редове. А така се надяваме да получите полезна информация за вземане на решение и при случаите, в които и на вас ви се наложи да бъде проведено откриващо и ремонтно мероприятие, касаещо скритите течове.

Що е то скрит теч

За да се наеме правилния специалист на първо място е важно да се даде определение на това какво е скрит теч, как да сме сигурни, че има такъв в дома ни в София и всеки ли може да се справи с него. Въпросите са изключително важни и тъй като са свързани с една по-специфична вик услуга е приоритетно да им намерите отговор, а не да се впускате в решения, които няма да дадат резултат.

Скритият теч е този, за който подозирате, усещате го, но идея си нямате къде е източника , който го предизвиква. Това са битови аварии, определени като сложни поради факта, че мащабите на щетите, които биха предизвикали наистина са изключително сериозни. Един скрит теч може да подкопае основите на сградите както и носещи конструкции, които от своя страна пък биха били сериозна причина за това за бъдете в риск, провокиран от срутване. Не е шега работа да има теч в сградата, в която живеете и при най-дребни симптоми за такива проблеми е желателно да сигнализирате на опитни екипи и да ги наемете за откриване и отстраняване на проблема. Откриване на течове – vikhelp.com София ще използва доказани решения за установяване местоположението на аварията с модерна апаратура.

На какво да обърнете внимание като явни причини за наличие на скрит теч:

  • Петна по стени, тавани, под;
  • Мухъл и плесен, както и конденз;
  • Високи сметки за вода, доста по-различни от обичайните, които заплащате на Софийска вода АД;
  • Усещане за висока влажност в някое от помещенията или общите части на сградата, които предизвикват невъзможност за нормално дишане.

Това са основните симптоми, за които сигнализират от ВиК Хелп и съветват своите клиенти по никакъв начин да не ги подценяват.

Безразрушителни методи за откриване на течове – кое ги прави по-добри

След като изяснихме спецификата на това какво представляват скритите течове и на какво да обърнем внимание при потенциални такива в дома или жилищната сграда е време да обясним и защо от vikhelp.com София използват т.нар. безразрушителни методи. Идеята на модернизирането и на ВиК бранша е:

вик ремонт
  • Да се коригира времето за откриване на скрити течове;
  • Да се намалят потенциалните щети от къртене и разрушаване на облицовки и настилки;
  • Да се предприемат ефективни и бързи действия по отстраняването на теча.

Разбираемо е използването на модерна апаратура  техника, която буквално за минути успява да обходи много големи участъци и да установи къде е точното място на теча. Ефективността и доказаните приоритети на термокамерите особено при локацията на течове в дома са наистина сред най-предпочитаните не само от vikhelp.com София, но и от други ферми, които е ангажират с такива услуги. Да се спести време, да не се кърти безцелно и безотговорно е част от мотивацията на опитните водопроводчици да залагат на технологиите. Когато теча е установен то много по-приемлив вариант маже да се вземе с оглед на неговото отстраняване. Това е мисията на квалифицираните екипи, които предоставят висококачествени и много по-интелигентни услуги, свързани с локацията и отстраняването на скрити течове.