Вид и материали – две основни изисквания при избор на смесители за кухни

смесител

Ако вече сте избрали обзавеждането за овата кухня и имате идея каква да бъде мивката, на която ще разчитате за измиване то е време да се запознаете с идеите, които представят търговците за смесители. Тук https://www.mebeliarena.bg/кухня/смесители-за-кухня ще намерите доста атрактивни и иновативни решения, с които определено зоната за миене ще се подобри и ще се превърне в много по-приятна и естетична. Наред с това търсете и удобството, защото един функционален смесител със сигурност ще ви го гарантира.

Видове

Кухненските аксоари за разлика от тези за баня и тоалетна са много по-големи. Това се дължи на факта, че с тяхна помощ ще се измиват не само ръцете ви, но и различни съдове. Ако смесителя е прекалено малък и с минимален ход на подвижност то със сигурност ще бъде супер неудобен за използване при миене на съдове, прибори или големи тави.

кухненски смесител

Сред най-търсените на пазара са:

  • Стенен с две ръкохватки и въртящ се чучур;
  • Стоящ с една ръкохватка и извит чучур;
  • Модели с изтеглящ се душ за детайлно измиване на определена зона от мивката или храни;
  • Такива със сензорно управление, което не изисква никакъв контакт.

Всеки от предложените идеи наистина ще гарантира вашето удобство и комфорт по време на домакинстване. Изключително ефективни и удобни решения за всяка съвременна кухня са моделите, които лесно се манипулират.

Важен ли е материала

Много са домакинствата, които разчитат основно на модерния дизайн на смесителите, които смятат да използват. Всъщност се оказва, че е решаващо да изберете вариант, който е изработен от устойчив материал. За да не задържа варовик и петна, да бъде устойчив на почистване с препарати и всякаква битова химия бъдете особено внимателни с подбора на материал.

Съществено е да изделието да НЕ:

  • Корозира;
  • Потъмнява;
  • Променя цвета си;
  • Покриете да се лющи.

Винаги се консултирайте със специалист, който да и насочи към добро и качествено решение.