Смяната на радиаторите – от ВиК Хелп София разкриват защо е необходим такъв ремонт

алуминиеви радиатори

Една от по-специфичните водопроводни услуги, за които софиянци търсят квалифицирани специалисти е смяната на радиатори. Предвид факта, че е голям процента на вързаните към ТЕЦ и газифицирани домакинства то е напълно логично тези инсталации в бита или пък в офис и административни сгради да разчитат на ефективността на радиаторите за да осигурят топлина и комфорт през зимните месеци. Конкретни действия, строго определени варианти за радиатори, комбинативност по отношение на екипна работа, опит и умения са онези важни предпоставки, които реално гарантират на потребителите висококачествени услуги. И както всеки друг вид дейности, свързани с водопровода и канализацията е правилно да отбележим, че и тук има известна доза конкуренция, което налага клиентите, нуждаещи се от смяна на радиатори да проявата отговорност и да заложат на истински, доказани и утвърдени фирми от София, с чиято помощ да подобрят рентабилността за отоплителния сезон.

Какви да бъдат радиаторите

Още със задаването на този важен въпрос се отправяме към страницата на специалисти, които имат нужните способности и квалификация по отношение смяна на радиатори в София – vikhelp.com е страницата, в която ще разберете, че радиатора е тялото, което има много решаваща роля за ефективността на отоплението. ВиК Хелп специално обръщат внимание на радиаторите, тъй като топлоотдаващата им функция е тази, която гарантира, че в помещенията ще се достигне желаната оптимална температура.

Но нека се върнем на вида и материала, от който са произведени радиаторите. За любопитните наистина е важно да отбележим, че в страницата на vikhelp детайлно са описани структарата и основните видове радиатори, които са препоръчани от професионалистите. В обобщен вид обаче днес ще представим основните, така че да получите ясна представа за това каква е причината старите метални и чугунени радиатори да имат крещяща нужда от смяната им с нови от алуминий.

Положителни качества на предлаганите от vikhelp София алуминиеви радиатори:

 • Модерен дизайн.
 • Кой не би желал дима му да изглежда красиво и естетиката да е онзи очарователен акцент, с който и вие да се гордеете? По-скоро приличащи на пана, дискретно прилепнали до стената и почти незабележими – така можем с няколко думи да опишем присъствието на радиаторите от ново поколение. Два основни вида предоставят на вниманието на клиентите си от ВиК Хелп Софифя – глидери и панелни, което дава възможност да се изберат онези, които са най-добре адаптиращи се към индивидуалния ви интериор;
 • Високо ниво на топлоотдаване. Много специфичен момент, когато се изчислява КПД на телата за отопление. Като качества алуминиевите радиатори са невероятно добри и именно способността на самия материал бързо да се затопля и бързо да отдава топлината дава възможност да се постегне търсената отоплителна рентабилност;
 • Дългогодишни решения. Освен до тук изброените естетични и топлоотдаващи качества основните предимства на алуминиевите радиатори се фокусират върху издръжливостта на материала както и това, че метала е част от колекцията на антикорозивните и многогодишни решения на които бихте могли да разчитате.

Само три, но достатъчно показателни факта, които специалистите от vikhelp София взимат под внимание, когато техните клиенти търсят ефективност, рентабилност и понижаване на разходите за отопление.

Етапите за подмяна на радиаторите

радиатор

След най-важната част, а именно конкретния подбор на правилните за дома ви радиатори идва ред на наемането на екип, който старателно и съобразно строго определен правила да извърши смяна на радиаторите. Vikhelp софия е от търсените фирми, тъй като строго спазва етапите, през които трябва да преминат ремонтните процеси. Накратко се подгответе за следното:

 • Оглед. Vikhelp предлагат безплатен оглед на отоплителната инсталация и издават предписания относно предстоящия ремонт;
 • Избор на радиаторни тела (по-горе обърнахме внимание на ефективните варианти);
 • Демонтаж на старите тела;
 • Почистване и укрепване на системата;
 • Монтиране на нови радиатори, спирателни кранове, фитинги и други елементи;
 • Обезвъдушаване;
 • Тестване.

Независимо, че на пръв поглед изглежда доста лесна подмяната на старите радиатори с нови то не бива да подценяваме факта, че не е без значение как ще бъдат спазени етапите. От това зависи осигуряването на качествено и изгодно отопление за зимните месеци.