Как най-бързо и лесно да сменим радиаторите в дома си?

смяна на радиатор

Едно от най-важните неща, които интересуват всяко домакинство е начинът, по който ще се отопляват през зимата. Много от хората в страната предпочитат централното отопление и затова трябва да научат подробности за подходящата смяна, монтаж и подмяна на радиатори. Това е дейност, която се поверява на ВиК компания разполагаща с необходимите специалисти и лицензи. Причината да се насочите към подмяна на радиаторите може да бъде някаква авария, която се е случила с тях или желанието ви да обновите интериора на дома си. От Хидро Старт препоръчват да се доверите на позната на пазара фирма, която ще свърши работата бързо и безпроблемно.

Как да действаме при повреда на радиаторите?

Подобен проблем много често се случва именно в отоплителния сезон. Тогава е задължително да действате максимално бързо и да потърсите водопроводчик и ВиК фирма, които да се занимаят с повредата. Специалистите са достатъчно компетентни да определят възможно ли е отоплителните тела да бъдат ремонтирани или е по-добре да се пристъпи към тяхната подмяна.

Не губете време в избора на определена ВиК фирма, защото  трябва да бъде извършен специализиран оглед, да изберете нови радиатори и съответно старите да се подменят. Независимо че първоначално сте изпитали силно притеснение ще установите, че всичко може да бъде оправено много бързо и отново да създадете нужната топлина в апартамента.

Какво е важно да знаем, щом избираме нов радиатор?

В случай че сте решили да направите подмяна на отоплителните тела, научете подробности за моделите, които се предлагат в момента и изберете подходящи спрямо вашите предпочитания и бюджет. Винаги е добре да потърсите второ мнение от водопроводчика, който ще извършва монтажа, защото той най-добре ще ви насочи към определен модел и марка спрямо квадратурата и разположението на апартамента. Едни от популярните днес отоплителни тела са алуминиевите, заради техния красив дизайн, но чугунените също продължават да бъдат търсени най-вече, защото са евтини и здрави. Изборът ви според специалистите на Хидро Старт ще се определи от:

радиатор
  • външния вид и качеството на изработка – отоплителните тела са част от интериора и обстановката в дома, затова трябва да бъдат достатъчно стилни и елегантни. Отделете необходимата сума, за да инвестирате в нещо наистина добро, тъй като то ще ви служи дълго време и трябва да ви харесва като характеристики и дизайн;
  • силата на отопление – мощността на радиаторите, с които ще подмените старите е добре да се съобрази с квадратурата на помещенията. По този начин ще имате икономично отопление и приятна жилищна среда. Попитайте водопроводчика, който отговаря за монтажа, какво би ви препоръчал;
  • производител – това е една изключително сериозна покупка за комфорта на вашето семейство, затова ви предлагаме да изберете доказан производител с наложено име, който ви гарантира перфектна работа на уредите.

Съберете нужната информация преди да пристъпите към покупката. Благодарение на вашата информираност и добри решения, ще създадете уютна и приятна обстановка в дома си през зимните месеци.

Къде е препоръчително да бъдат разположени отоплителните тела?

Щом правите някаква промяна в жилището си, е добре да изберете и местата, където искате да имате радиатора. Подмяната може да се извърши там, където са били старите, но също така да се изгради съвсем нова инсталация, за да имате повече на брой отоплителни уреди. Предлагаме да се фокусирате върху следните детайли:

  • изберете отоплителните уреди да бъдат в различни зони от помещението – според специалистите това е най-добрият начин топлината да се разпредели равномерно. Благодарение на позицията на радиаторите при подмяната ще създадете повече комфорт на семейството си в студеното време;
  • поставете ги непосредствено до прозорците – от там навлиза студен въздух и съответно е най-добре да имате отоплително тяло в тази зона, за да се създаде определена бариера между различните течения в стаята. Студеният въздух ще бъде блокиран и така топлината ще се разпредели много по-добре;
  • при подмяната на радиаторите около тях не бива да има предмети – обърнете внимание, къде са разположени шкафовете или секцията, за да не пречат на топлия въздух да се движи из помещението. Не е препоръчително и да използвате прекалено дълги и плътни завеси, които също се оказват преграда.

Разпределението на стаите в апартамента ще ви насочи къде точно да монтирате новите отоплителни тела. Ако се съобразите с мнението на ВиК специалиста със сигурност ще постигнете така търсения баланс.

Лесно ли е да изберем фирма за подмяна на радиаторите?

В интернет ще намерите различни предложения в тази област, но е препоръчително да се доверите на компания с наложено име сред клиентите. Съберете необходимата информация онлайн, разгледайте сайта и научете подробности за това, какво ви предлагат конкретните водопроводчици. Бихте могли да се свържете, за да разговаряте и да поискате оглед във вашия дом както и да разберете, какви са цените за подмяната на отоплителните тела. Добрата фирма трябва да отговаря на определени критерии:

  • да се отзове бързо при нужда – важно условие, за да изберете съответния водопроводчик;
  • да разполагат с достатъчно компетентен персонал – важно е да сте спокойни, че ремонтът и подмяната, които се извършват, ще са направени без проблем;
  • достъпни цени – клиентите често се интересуват от стойността на услугата и това е напълно нормално.

Ако се нуждаете от подмяна на радиаторите не губете време, а веднага потърсете правилния специалист.