Видове смесители според начина им на монтаж

смесител

Домакинските ни занимания изискват почти непрекъснато използване на вода. За постигане на целите си при ремонт с основани търсим да инвестираме в такива качествени смесители, с които се борави лесно, а освен това са наистина много здрави, надеждни и със способност да ни служат дълго време. В сайта на Мебели Арена са изложени интересни варианти, но това, което ни прави впечатление е, че има различен тип монтаж, който е характерен за определени модели, част от оборудването на умивалниците. До колко важен е вида на монтажа ще ви разкрием  днешната публикация.

Стоящ монтаж – кое го прави предпочитан

Може би ви е направило впечатление, че моделите, които са със стоящ монтаж са най-многобройни. Причините за това не са случайни. Предвид това, че моделното оборудване цели стила да изглежда по-подреден и семпъл се търсят варианти за аранжиране с допълнителни елементи, които наистина да бъдат високоефективни и удобни за използване. Затова, когато се избира стоящ монтаж потребителя и ползващия водата може да се възползва от:

  • Максимален комфорт при пускане на водата;
  • Плен контрол върху пръските и струята без да се мокри пода или борда на мивката;
  • Повече дискретност и елегантност;
  • Стоящия смесител се приема като модна тенденция, която излъчва чувственост.

Освен всичко изложено стоящите смесители са лесни за монтаж и демонтаж, което е още един аргумент, поради който да ги изберете.

Стенен – ретро тенденцията още е жива

Стенен месингов смесител

Определено когато монтирате стенен смесител в кухнята тя изглежда прекалено ретро и леко демоде. Имайки предвид, че моделите в случая са с две ръкохватки то това идва да покаже, че наистина се инвестира в позабравен вариант. Но има клиенти, които са свикнали да използват именно такива и държат да инвестират в стенен смесител.

Не бива да пропускаме и това, че за да се предприеме такова решение то самата водопроводна инсталация е проектирана така, че именно да се инсталира оборудването стенно. Много по-лесно може да се премине от стенен към стоящ монтаж отколкото обратно – от стоящ да преминете към ретро тенденцията за стенен.

Иновации и високи технологии на фокус

Ако сте привлечени от решението да се възползвате от иновациите то вградените смесители са идеални за вас. В каталога на Мебели Арена се предлагат:

  • Вградени модели за кухни;
  • За тоалетни;
  • За душ кабини;
  • За вани.

Интересното при този тип смесители е, че се вижда много малка част от продукта, но пък достатъчна за да послужи за контрол върху водната струя. Обикновено този модел се управлява чрез фотоклетка или сензорно.