Да изберем ли да почиваме в Сицилия?

почивка в италия

Сега е най-правилното време да планирате своята почивка в Италия. Още в началото на пролетта може да заминете за прекрасната и интересна страна, в която да се отдадете на различни обиколки, да си почивате активно и да съберете много нови впечатления. Туристическите компании ви предлагат оферти за почивки в Сицилия, затова ви съветваме да се замислите върху тази опция. Ако изберете да пътувате организирано, ще се възползвате от редица допълнителни преимущества. Има много неща, които ще ви направят впечатление на красивия остров и ще изкарате мечтаната ваканция по перфектен начин.

Какво да очакваме от почивката в Сицилия?

Най-големият остров в Средиземно море винаги е бил предпочитана дестинация за туристите. Тук може да намерите много различни неща, които да правите, за да прекарате ваканцията си по най-добрия начин. Има невероятно красиви плажове и исторически градчета, в които да се разхождате, заведения, прекрасна природа и великолепна кухня. Любителите на природата имат шанс да видят известния вулкан Етна.

В град Модика бихте могли да опитате автентично произведен шоколад по стари южно американски рецепти, донесени от испанските завоеватели. Хората, които обичат дългите преходи ще могат с удоволствие да изследват околностите и да се насладят на множеството антични архитектурни забележителности.

Кои места трябва да разгледаме непременно през почивката си?

Като всяка друга дестинация, която сте решили да посетите, и тук трябва предварително да съберете малко информация за интересните региони и градове. Днес от TravelEssence ще ви помогнат с малко интересни факти:

италия
  • Палермо – столицата е най-правилно място, на което да усетите истинската атмосфера на Сицилия. Тук ще ви се стори, че всяка сграда е невероятно забележителна и красива и ще останете дълбоко впечатлени от архитектурата. Препоръката ни е да посетите археологическия музей, квартал Монреале, катедралата успение Богородично и театъра. Има много места, които да разгледате в Палермо, но не пропускайте да посетите пазара, който е автентичен и ще ви допадне възможността да се запознаете с бита и културата на хората;
  • Таормина – любителите на плажните емоции задължително трябва да отидат до Таормина. Градът се намира на източния бряг на остров Сицилия и е популярен за почивка, при която туристите очакват отдих и приятно време. Тук средната годишна температура е 23-24 градуса. Имате възможност да карате каяк, да се гмуркате с шнорхел и да направите допълнителни екскурзии в околните селища. Отделете време да посетите гръцкия амфитеатър от 3 век преди Христа. В него се провеждат много различни събития;
  • Чефалу – рибарско градче с невероятна панорама към града от скалите. Плажът е много хубав и си е спечелил славата на много желана дестинация. Трябва да знаете, че винаги има много туристи и градът е подходящ за хора, които обичат оживлението;
  • Долината на храмовете Агридженто – тук е храмът на Хармонията, храмът на Зевс също е впечатляващ. В Агридженто през февруари се организира ежегоден фестивал свързан с цъфтежа на бадемите. За да посетите обектите трябва да заплатите входна такса, за която ще бъдете информиране на място;
  • Катания – ако пристигате за вашата почивка в Сицилия със самолет, вероятно ще кацнете в Катания. Най-впечатляващото, което ще видите в центъра на града е фонтанът на слона. Той изобразява издълбан в черна лава слон на върха, на който има египетски обелиск;
  • Замъкът Урсино – тук се помещава градския музей поради което редовно могат да бъдат наблюдавани различни изложби. През 17 век е имало земетресение разрушило целия град с изключение на тази сграда.

Почивката на остров Сицилия може да бъде изключително вълнуваща и интересна, благодарение на множеството исторически забележителности, които може да посетите. Съчетайте релакса на плажа с разходките, опитайте и традиционната местна кухня.

Защо задължително да посетим Катания?

Това е вторият по големина град на остров Сицилия. Катания е от изключително значение, тъй като именно тук се намира летището. Градът си заслужава да бъде разгледан и защото край него е разположен най-големият действащ вулкан в Европа – Етна. В резултат на изригванията през годините лавата многократно е променяла града.  

Направете екскурзия до вулкана, тъй като това е незабравим момент. Старият град на Катания е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Тук основно се наблюдава барокова архитектура, която се откроява със своето богатство и орнаментика. Всеки ден с изключение на неделя в града има два основни пазара единият е за риба, а другият за дрехи и храна. Разходката из тези места ще ви даде по-ясна представа за привичките и ежедневието на местните хора.

Да изберем ли организирана почивка на остров Сицилия?

Ако искате да посетите остров Сицилия и да прекарате тук почивката си ви препоръчваме, да се доверите на професионалните туристически агенции. Така ще имате екскурзовод през цялото време ще сте заедно с други хора, което прави престоя ви много по-интересен и забавен.

Не е нужно да търсите място за настаняване и да резервирате самолетни билети, след като всичко може да бъде организирано по най-добрия начин от професионалистите. Офертите за почивка на остров Сицилия са много разнообразни и изгодни като цена, за това винаги може да посетите офиса на агента и да договорите условията. Подходящото време да направите своята почивка на остров Сицилия е между май и октомври, когато времето е топло и приятно.