Кои специализирани добавки е правилно да използваме за поддръжка на автомобила?

добавка адблу

Двигателите с вътрешно горене се характеризират с това, че при работа развиват много високи температури. Те биха довели до повреда на мотора, поради което е инсталирана и охладителна система. В нея се използва специална течност антифриз както и добавка за почистване на охладителна система. Всеки механик ще ви посъветва да закупите съответните продукти, които да поддържат техническото състояние на автомобила в изправност. Разгледайте богатия продуктов каталог на AutoMarks и научете подробности за качествените препарати, които може да използвате за почистване на радиатора на колата.

Какви видове добавки за охладителната система ще намерим онлайн?

Такъв вид препарати най-често влизат в употреба, когато трябва да ремонтирате малки или по-сериозни течове на радиатора. Те до голяма степен ще ви помогнат да отложите във времето скъпите ремонти или дори смяната на охладителната система. При работата на двигателя винаги е възможно да се образуват различни отлагания, които затрудняват правилното охлаждане на автомобила. Подходящите добавки за почистване на охладителната система се намесват в този случай, за да премахнат различните натрупвания и остатъци. Според специалистите е от значение да използвате и качествен антифриз, който е препоръчан от производителят на вашата марка автомобил. От каталога на AutoMarks бихте могли да поръчате:

  • обезмаслител за радиатор – препаратът е специално създаден да премахне маслото попаднало в радиатора. Не се колебайте да го използвайте, тъй като той е съвместим с всички видове радиатори и типове антифриз. Едно от ценните му свойства е, че предпазва уплътнителите и маркучите от изхабяване;
  • за промиване на радиатора – препаратът е способен да премахне варовикови отлагания, утайки и ръжда. Ще защити от бързо натрупване на замърсявания охладителната система.
  • за спиране на теч – добавката може да се използва, когато сте установили спукан маркуч. Освен това предпазва двигатели и охладителната система от прегряване. Благодарение на този препарат си гарантирате оптимална работа на радиатора.

Използвайте винаги качествени добавки на известни и доказани марки, за да удължите живота на мотора и другите важни компоненти в автомобила.

Откъде да купим правилните добавки за почистване на радиатора?

В момента много шофьори пазаруват през интернет платформите, защото е по-удобно и качеството на артикулите е гарантирано. Специализираните онлайн магазини ви представят много възможности за избор и най-вече подробно описание на характеристиките на различните продукти. Така бързо и компетентно ще вземете точното решение, в какво да инвестирате, за да бъде автомобилът винаги в изправност. Важна причина да се доверите на виртуалните търговци е и това, че цените са достъпни и редовно могат да бъдат намерени всякакви добавки с намаления.