За избора на душ кабини и още нещо

Обикновено, когато се купува ново жилище или пък се наема такова с дългосрочен план клиентите търсят параметри, които да ги задоволят. Затова имат изисквания към големината на хола, спалните, изискват дори наличието на килер. На последно място се замислят за площта на банята и там като че ли са готови да направят компромиси и да не са толкова взискателни като при останалите обитаеми пространства. А банята е съвсем важен детайл от една жилищна зона, защото ако се замислите ще установите, че честичко я посещавате я за взимане на душ, ползване на тоалетна, измиване на лице и т.нат.

душ кабини

Един от определящите и важни елементи в банята е душ кабината. Тя е предпочитано средство, с което лесно разпределяте ограничената площ на помещенията и се създава една приятна обстановка, която наистина да доставя удоволствие, уют и комфорт. Душ кабини обаче има в многообразни модели и това забелязваме в търговската мрежа, където богатата гама може дори да създаде известни затруднения. Хубаво е първо да се съобразите с това какво място и каква квадратура е предвидил строителя за зона за къпане. Например има кабини, които са доста широчки и са подходящи за по-едри структури. Тяхната визия наистина е елегантна и дори внушителна. Състоят се от корито, както и подвижни врати, които позволяват лесна манипулация.

Освен големи душ кабини на пазара особено впечатляват и мини кабините за душ. При тях не е задължително да има корито и те могат директно да се монтират върху плочките. Вариантите за спирането на водата и достигането ѝ до всички части на пода става или с предварително изграден праг или пък с иновативните модели линейни сифони, които са много ефективни и изглеждат изключително елегантно. Душ кабините могат също да бъдат прави, ъглови или правоъгълни и в зависимост от наличната площ и форма на помещението да създадете комфортно местенце за личната си хигиена.