Екскурзия в Дубай – предизвикателството да се докоснеш до един приказен и различен свят

Изключително предизвикателство за всеки запален турист е да премине отвъд границите на ежедневните стандартни турове и да се отправи в приказна страна с различна култура и традиции. Ако и Вие сте запленени от идеята да станете част от приказките на Шехерезада и да се докоснете до неповторим лукс, естетика, екзотичност то ето, че мисълта за екскурзия до дубай става все по-натрапчива. Това е един по-различен свят и когато се отправяме към подобно място е важно да сме се запознали с основната информация, която ще направи престоя ни в Дубай много по-приятен и  неповторим.

Какво ДА правим и какво НЕ в Дубай

Обикновено, когато се избира да се посети такава екзотична дестинация туристите предпочитат да го направят през туроператорска агенция. Това организирано пътуване е много благоприятно от гледна точка на това, че всичко, което трябва да знаете ще ви бъде представено от опитни екскурзоводи. От детайлна справка за това какви са цените и коя е официалната валута в Дубай до това къде е добре да пазарувате и къде не – абсолютно коректно отношение и ангажираност от страна на организатора туриста получава полезна информация за намаления и всякакви други шопинг зони.

Екскурзия в Дубай

Разбира се, това е супер полезно, но има някои фактори, които са важни от персонална гледна точка за това наистина да си прекараме комфортно. Така например е приоритетно да се запознаете с:

  • Какви дрехи да си вземете, когато отивате на екскурзия в Дубай?;
  • Как е прието да се обличат жените и има ли някакви ограничения?;
  • Какви са религиозните традиции и как се влиза в джамия?;
  • Кои са местата и допълнителните екскурзии, които е задължително да посетите заради тяхната харизматичност и приказно изживяване?.

Безспорно една екскурзия до Дубай ще ни разкрие тайнството на страна с доста необичайни за нас закони и традиции. Именно поради това освен с добрите положителни емоции имайте предвид, че не са малко и неприятностите, които можете да си навлечете, ако не ги спазвате.

Например е добра да знаете, че:

  • Целувките на обществени места не са позволени;
  • Левичарите не а добре приети, тъй като ползването на лявата ръка за писане или хранене несе приема с добро око;
  • На обществени места не е прието да се пие алкохол и дори е забранено;
  • Използване на наркотици и упойващи вещества се наказва изключително строго.

И въпреки тези строги закони и норми, които се прилагат в Дубай това е свят, който ще ви впечатли със своето изящество и лукс. Струва си човек да се докосне до тази различна култура и неповторима модерна архитектура.