Лесно ли е да изберем екзотична дестинация за следващата си почивка?

дубай

Няма нищо по-хубаво от това да дойде времето на годишната ни отпуска, която може да планираме и по-отрано. Това е моментът, когато всеки иска да се откъсне от еднообразното ежедневие и да прекара известно време на различно място, което предлага релакс и множество приятни занимания. Напоследък хората избират да си организират екзотични екскурзии и почивки, на които ще съберат много впечатления, ще си починат и ще научат интересни факти за далечни страни. Голяма част от добрите туроператори имат в каталозите си подобни оферти, затова в началото ви препоръчваме да съберете необходимата информация за най-добрите места за екзотична екскурзия или почивка. Има значение с какъв бюджет разполагате и колко дълга е отпуската ви, за да се насладите максимално на планираните занимания.

Как да изберем екзотично местенце където да прекараме отпуската си?

Някой от пътешествениците искат да посетят красиви и обширни плажове, да се докоснат до екзотиката на далечни острови и да се насладят на истински релакс по време на почивката си. Други предпочитат да разглеждат исторически забележителности, да научават интересна информация за архитектурни обекти и да имат по динамични преживявания.

В зависимост от това какво очаквате от една екскурзия, трябва да бъдете особено внимателни при избора на оферта за почивка. Ще ви предложим ценни съвети затова как да изберете точното място за вашата екзотична почивка или екскурзия:

  • определете колко дълъг да бъде престоят ви – както всички други екскурзии и при екзотичните, имате опция да останете повече или по-малко дни. Хубаво е предварително да сте наясно с колко свободно време разполагате, за да изберете най-добрия вариант за почивка;
  • бюджета е от значение – тези  екзотични почивки са по-скъпи и затова е добре семейният бюджет да бъде правилно планиран. Трябва да вземете под внимание и това, че на място ще са ви необходими пари за лични разходи. Туристическите агенции са подготвили допълнителни екскурзии и активности, които може да заплатите предварително;
  • направете си списък с няколко желание дестинации за почивка – спокойно може да обсъдите желанията си с туристически агент, който ще ви посъветва в зависимост от бюджета, свободното ви време и други критерии коя страна е най-подходяща във вашия случай.

Доброто проучване и планиране на всеки детайл е предпоставка да се забавлявате и да си починете истински. Вълнуващите екзотични екскурзии и почивки трябва да бъдат организирани професионално, защото ще се намирате на другия край на света и е важно всичко да протече по план.

Кои са най-харесваните екзотични дестинации?

Има места на земята, които със сигурност си заслужава да бъдат видени. Дали заради невероятната красота на природата или заради архитектурните забележителности и историческите обекти. От Travelessence.eu предлагат информация за любимите екзотични страни на повечето туристи:

кения
  • Малдивите – не случайно привличат туристи от целия свят и са познати като истински рай. Всеки е виждал красивите и романтични къщички построени над водата, които предлагат спокойствие и уединение сред райската природа на Малдивите. Освен да се излежавате с коктейл в ръка и да събирате тен, бихте могли да практикувате много водни спортове и да си организирате екскурзии до малките островчета;
  • Кения – това е една от най-вълнуващите дестинации, защото ви връща назад в миналото и се сблъсквате с истинската същност на дивата природа. В сърцето на Африка ще се запознаете с бита и културата на различни племена едни от които известните масаи. Това е едно от местата, където има организирани сафарита, за да снимате отблизо красивите диви животни;
  • Занзибар – малкият и гостоприемен остров се намира на източното крайбрежие на Африка. Тук може да разгледате резервата Йозани. Очакват ви много различни видове маймуни, ще научите повече за техния живот. Занзибар е известен с релакса и спокойствието, които ви осигурява, прекрасните плажове и възможността да разгледате много интересни исторически обекти. Любителите на силните усещания могат да си организират и плуване с диви делфини;
  • Дубай – футуристични сгради, едни от най-големите и луксозни молове, петзвездни хотели, прекрасни плажове, разнообразна храна и още много преживявания ви очакват при посещението на един от най-вълнуващите градове на земята Дубай. Тук се намира и най-високата сграда в света – Бурж Халифа, не пропускайте да видите и старата част на Дубай където се намират много от автентичните пазари за подправки, злато и текстил.

Добрите туристически агенции ви представят екзотични дестинации за всеки вкус.

Кой ще ни организира незабравима почивка?

Ако ви предстои да посетите далечна страна за екскурзия или почивка, е добре тя да бъде професионално организирана. Туроператорските фирми предлагат много разнообразни пакети, в които ще получите включен самолетен билет, настаняване хубав и луксозен хотел както и допълнителни екскурзии, за да научите повече неща за страната и да разгледате максимално много забележителности.

Ако решите да пътувате организирано, ще се възползвате от присъствието на екскурзовод на място, което е огромна привилегия, щом се намирате на толкова далечно място. Хората, които сами избират хотели, резервират билети и правят всичко останало, губят доста време и крайният резултат не напълно гарантирано удовлетворяващ. Огромно предимство на това да изберете почивка или екскурзия от туроператор е и достъпната цена.

Кога е точният момент за екзотична екскурзия?

В повечето случаи екскурзиантите предпочитат да си отдъхват на екзотични места когато в България е зима. Подходящите месеци да планирате вашата ваканция са декември, януари, февруари, март и дори април. Тогава ще се насладите на топлия климат на далечните дестинации и ще се откъснете от студеното и мрачно време в нашата страна.