Какво трябва да знаете преди да купите котел на дърва

От стандартните печки за дърва и въглища днес тенденциите, които ни предлага пазара наистина са доста по-ефективни и съсредоточени главно към това да осигурят повече ефективност. Креативността, която са проявили производителите на уреди като котли, осъвременени камини и печки, които се захранват с гориво от типа на въглища, брекети и дърва идва да покаже, че наистина не са за подценяване въвеждането на иновации, чиято роля е да се постигне максимално свиване на разходите и значително намаляване на вредните емисии при изгаряне на източника за създаване на енергия. Независимо от това, че звучи малко сложно то няма как да пренебрегнем факта, че процента български домакинства, които търсят спасение за свиване на отоплителни разходи чрез изграждане на системи с котли на дърва и въглища е доста голям. А това следва да покаже и интереса им към подобрените новаторски продукти, които ще представим днес.

Защо да смените старата печка с котел на дърва

Разбира се, че когато вече имате изградена инсталация от радиатори и сте я захранвали с печка на дърва с водна риза то вероятно сте се запознали с подобренията, които напоследък се тиражират при тези уреди. Идеята на рекламите, на които попадаме всъщност е в това не само да се продават по-иновативни уреди, но по този начин домакинствата да оптимизират своите разходи. Инвестирането например в котел на дърва и замяната на старата печка с такъв е стъпка в правилната посока, която ще ви гарантира повече икономии и екологична ориентираност. А това безспорно са два съществени фактора, които биха мотивирали всяко второ домакинства да помисли за ориентираност към новаторски и съвременни решения.

Котлите на дърва се делят на два основни вида според типа на топлообменника им:

  • Чугунени

По-евтини варианти, които имат за цел дори след спиране на подаването на дърва топлината да се задържи в максимални граници и да се удължи времето за топлоотдаване. Недостатъците на тези котли е, че не са от най-дългогодишните, тъй като чугуна не е толкова устойчив материал и има вероятност да се пропука или да претърпи механична повреда;

  • Стоманени

По-висок клас котли на пелети, при които определено акцента е към здрави и надеждни решения, които можете да ползване години наред. Приоритетите на тези котли е в това, че те наистина са супер добри и гарантират свиване на отоплителните разходи  и правилна насоченост към максимално намаляване на вредните емисии при изгарянето на горивото.

Представяме стоманен котел на дърва – balkanenergy.bg с доказана ефективност и икономичност. Високия коефициент на полезно действие и регулиране на процесите на отопление са гаранция за постигане на желаните показатели за вашия дом. Balkanenergy е търговец, който селектира в своя каталог модерни решения от доказани производители, които са утвърдили стандартите си на работа.

Доказани производствени марки

котел на дърва

Никак не са малко брандовете, които представят на пазара котли на дърва. Внимание заслужават някои от тях, които определено са насочени към опазване на околната среда, повишаване на икономичното разходване на горивото за отопление и максимално намаляване на финансовите показатели за зимния сезон:

  • BURNiT

Българския производител успя да утвърди своите позиции на световните пазари. Славата и успеха на стоманените котли, производство на компанията се дължат на покриване на сертификатите за екодизайн. Безспорно всяко едно подобрение с еко насоченост води до повишаване на интереса на клиентите, а BURNiT без съмнение успяват да покрият най-високите изисквания на потребителите, които търсят ефективно, икономично и екологично отопление;

  • ATMOS

Чешката компания се счита а една от водещите при производството на луксозни и висококачествени котли на дърва. Цените на продуктите са високи, но със сигурност има причини за това;

  • Centrometal

От Balkanenergy представят хърватския производител на нашия пазар като една много добра алтернатива за хора търсещи приемлив и бюджетен вариант. качество на добра цена – така можем да опишем тези стоманени котли, които по нищо не отстъпват на най-високите класове продукти от този сектор.