Защо е подходящо да изберем ламинирания паркет?

ламиниран паркет

Много са потребителите, които избират като подова настилка за домовете си качествен паркет от Лерос. Откакто той се появява на пазара преди много години печели доверието на хората, защото създава комфорт, уют и има редица други положителни характеристики. Правилно трябва да прецените качествата на избрания от вас модел, за да останете доволни и домът ви да стане по-красив. Ако подходите разумно при избора подмяната на настилката може доста да се отложи във времето. Важно е изделието в което ще изберете да инвестирате, да бъде с перфектни параметри, що се касае до износоустойчивост и плътност. Съветваме ви да съберете необходимата информация за избраната настилка, за да останете максимално доволни от нея за в бъдеще.

Как е изграден модерният ламиниран паркет?

За да изберете подобна подова настилка, е хубаво да имате някаква информация, за това какво точно представлява. Ламинираният паркет има няколко съставни слоя, които го изграждат. Предпазният слой е най-горният, върху който се върви и който осигурява различните степени на износоустойчивост. Под него е декоративният слой, който придава и съответната шарка на подовата настилка.

ламинат

Тук разнообразието от варианти е изключително голямо, за да може лесно да синхронизирате ламинирания паркет с интериора и цветовете във вашия дом. Най-често хората залагат на дървесни шарки като орех, дъб, бор, череша и други. Основният носещ слой е определящ за шумоизолацията и дебелината на подобата настилка. Върху него са специалните системи за монтаж, при които всеки елемент се съчетава с другия посредством клик система. Балансиращият слой създава стабилност и предпазва от проникване на влага.

Защо да поръчаме ламиниран паркет за своя дом?

Ако ви предстои по-сериозен ремонт и търсите качествена подова настилка всеки специалист ще ви препоръча ламинирания паркет. Днес от Лерос дават и няколко конкретни причини, защо това е правилният избор:

  • той е устойчив на износване – поръчайте качествено изделие, което няма да се надраска или износи прекалено бързо. Повечето модели са висок клас, което насочва потребителите именно към подобна покупка;
  • красив и оригинален дизайн – шарките и нюансите, в които се изработва са наистина разнообразни като голяма част от тях имитират красиви видове дървесина. Срещат се и подови настилки имитиращи други повърхности като мрамор или камък;
  • лесно се монтира и поддържа – повърхността има висококачествено ламинирано покритие, което ви позволява лесно да поддържате добра хигиена. За монтажа не са ви необходими специалисти, защото системата клик клак е много лесна и удобна за изпълнение от всеки.

Благодарение на качествения и модерен ламиниран паркет домът ви ще стане много уютен и приятен за обитаване.