Материали и механизми, използвани за изработка на здрави и модерни секции

Човекът е устроен така, че първо да възприема даден обект със сетивата си. дали едно помещение ни харесва като обзавеждане или не зависи от комбинацията на цветовете, формите на мебелите, синхрона между отделните детайли. На следващ план се замисляме за качеството, здравината и материалите, а те се оказват особено важни в моменти, когато самите ние се изправяме пред избор на нови продукти, с които да декорираме и оформим дадена зона от жилището си.

Основни материали за изработка на секциите

Като част от интериора, който споделяме не само с останалите хора от семейството, но и с нашите приятели и роднини стаята за гости изисква внимание при обзавеждането ѝ. И тъй като стана ясно, че не само е важна визията, а здравината и качеството то ще направим анализ на материалите, от които най-често се изработват холни, модулни или поръчкови секции. А за да изберем правилната всеки ще се съгласи, че е добре да сме наясно с предимствата и недостатъците на влаганите материали.

ПредимстваНедостатъци
МДФ– Здрав
– Богато цветово разнообразие
– Мат и Лак варианти
– Лесен за работа
– Лесен за почистване
– Екологичен
– Висока цена
ПДЧ– Цветово многообразие
– Ниска цена
– Стандартно излъчване
– Стара технология
– Ниско ниво на влагоустойчив ост
– Малка плътност на слоевете
– Не достатъчно здрав
ЛАКОБЕЛ – Иновативен материал
– Здрав
– Лесно се комбинира с други материали
– Устойчив на влага
– Екологичен и антибактериален
– Висока цена
– Използва се основно като декоративен акцент

Иновации и качество при механизмите

секция

Естествено, когато се избира секция е не по-маловажно и какъв ще бъде обкова, който е използван за съединяване на плоскостите. Все пак секцията е композиция от материали, които създават цялостен, завършен и устойчив на натоварване продукт. Ето защо за да си гарантираме удобство ще надникнем в каталога на Арена тук http://mebeliarena.bg/секции за да ви запознаем с най-новите тенденции при механизмите:

  • Механизми за плавно затваряне;
  • Телескопични водачи;
  • Газов амортисьор;
  • Пуш механизми със скрит монтаж и други.