Откриване на течове с термокамера – спестете си нерви и пари

Само мисълта за наложащ се ремонт поради възникване на водопроводен теч ви изправя на нокти. Къртене, разрушения и едно неизвестно: Къде се намира теча? Повода за днешната публикация е да ви запознаем с иновативните и вече доста прилагани методи за откриване на течове от водопроводчиците в София. И тъй като дори за самите майстори и специалисти е досадно да си губят времето в безцелно неизвестни ходове то всячески се търсят новаторски решения, при които се използва надеждна и висококачествена апаратура за локация на течове максимално точно и прецизно.

Неволите, които съпровожда появата на скрит теч

Нито явните, нито скритите течове са желани от домакинствата. Когато има явен и видим теч то е логично бързо да реагирате и да отстраните проблема с цел да не ескалира и да не причини повече щети от очакваното. Същия е принципа на разрешаване на ситуациите и при течове, които са някъде скрити зад плочките в банята или пък стените и пода. Експедитивността, с която ще бъде открито мястото на теча определено има значение от гледна точка на това, че действително по този начин потенциалните материални щети, които би причинило наводнението ще са значително по-малки.

А неудобствата, които течовете биха причинили на имота ви никак не са малко:

 • Проблеми с електрическата инсталация;
 • Отлепяне на облицовки под влиянието на влагата;
 • Образуване на мокри петна;
 • Поява на плесен и мухъл;
 • Наводнени съседни апартаменти и т.нат.

Безконтролното изтичане на вода със сигурност ще причини множество щети, чиито разходи са доста неприятни като крайна цифра. Ето я причината при най-малки съмнения за наличие на аварии от този мащаб да потърсите експерти, които са наясно с детайлите по тяхното откриване и отстраняване.

Откриване – с апаратура или къртач

Методите, които повечето водопроводчици прилагаха преди години в София бяха с ползването на чук и къртачни инструменти, с които се сваляха всякакви облицовки и се правеше опит да се стигне до затворените стени. Е, не винаги откриването на аварията става от първия път и така имоти ви се оказва в една неизгодна позиция, при която крайния резултат са безконтролно използвани методи за търсене на спуканата тръба и редица последващи ремонти, които са скъпо струващи.

В съвременните ремонтни вик услуги един от прилаганите способи за лесно и бързо локализиране на аварията е скрити течове с термокамера София. Апаратната локация се оказва изключително модерен способ, при който водопроводчиците дори не е нужно да прилагат демонтажни и разрушителни дейности. Термокамерите са изключително прецизни устройства, които на база температурните разлики установяват наличието на изтичане на водата от тръби и по този начин с до 98 % точност се установява мястото на аварията.

Новаторски ориентираните Вик екипи от София доста успешно вече години прилагат откривателни действия с помощта на термокамерите, защото:

течове
 • Това са апарати, които са буквално навсякъде с водопроводчиците;
 • Те са леки, удобни за работа както в тесни така и по-просторни места;
 • Моментално показват резултата от направеното обследване на терена;
 • Не се налагат разрушителни мероприятия, тъй като апарата работи изцяло дистанционно;
 • Спестява се време;
 • Спестяват се разходи;
 • Термокамерите са най-щадящите имота ви апарати, тъй като за да се установи точното място на скрития теч не се провеждат никакви къртачни и разрушителни действия.

Едва ли не сте привлечени от мисълта, че съмненията ви относно наличие на теч в дома ви могат да бъдат ясно и конкретно установени буквално за минута. Ако търсите в София точно такива фирми, които не прилагат остарели методики за локация на теч, а използват най-съвременна техника за това днес ви каним в уеб страницата Хидро Старт, където ще намерите подробна информация за предимствата на термокамерите при откриване на водопроводни аварии в жилища, подземни гаражи, отоплителни системи, покриви и други.