Издръжливост, сила, координация – пътя към стройната фигура с Табата & HIIT

интензивни тренивровки

Стреса от натрупаните „зимни“ килограми определено може да повлияе на самочувствието на една дама. Ако и вие като останалите наши читателки не издържате на диети и глад то значи имате нужда от повече движение. Много са методите за повишаване тонуса на тялото, но днес ще представим интензивни тренировки и упражнения, които не само повлияват благоприятно свалянето на излишните килца, но и допринасят за настроението ни.  Табата & HIIT е предложението ни днес, което ще погрижи за вашата стройна фигура и невероятно самочувствие.

Какво представлява Табата & HIIT и за кого са подходящи тези упражнения

Това е програма, която носи името на своя създател д-р Изуми Табата. Невероятното на тренировъчния режим е неговата интензивност. Самата методика на трениране е представена през 96 година на миналия век в Института за фитнес и спорт в Токио и още с разкриване на потенциала на комбинацията от упражнения предизвиква изключително висок интерес. Популярността на Табата & HIIT се дължи на доказаните ползи в изгарянето на калории и освобождаването на тялото от излишните мазнини, повишаване на метаболизма и подобряване тонуса на цялото тяло.

табата

Табата е система от осем серии, чиято продължителност е 20 секунди. Независимо от това, че става въпрос за изключително кратки тренировки имайте предвид, че динамиката, с която се изпълняват наистина натоварва в максимална степен мускулите и предизвиква високо ниво на горене на калории. Реално тренировката е с продължителност около 4 минути, което позволява на всеки човек да отдели малко време за себе си  и да се посвети в извайването на своето стройно и атлетично тяло. А с Табата & HIIT:

  • изгаряте повече калории от обичайните и традиционни тренировки;
  • тонизирате тялото;
  • повишавате концентрацията.

Има различни групи за тренировки. По-умерени са Табата & HIIT за начинаещи като тук почивките между упражненията могат да бъдат не по 10 секунди, а да с по-голяма продължителност кат така се дава време на тялото да влезе в съответния ритъм и динамика. Освен за начинаещи има и групи за напреднали, в които потенето е в максимална степен.

Защо да започнем с тренировки за начинаещи

Всяко тяло има нужда да влезе постепенно в своя режим на трениране. Ако още от първата тренировка натоварите максимално мускулите те могат да откажат и вместо ефект се получава обратен ефект. За да се достигне висок интензитет на трениране и да се усвои ефективно удължаването на времето на всяка една серия е определящо да се започне от група за начинаещи. Така с натрупване на сила и мощ постепенно ще пристъпите в по-горната група за напреднали. Доставете си истинско удоволствие от хитовите тренировки за бързо достигане на желаното тегло и координация.