Защо да изберем сгъваем Пиклер триъгълник за детето?

дървена катерушка

Повечето малчугани имат изключително много енергия още от най-ранна възраст. Ако са прекалено активни и буйни е добре да им изберете някоя играчка, която да привлече вниманието им и да им помогне да се забавляват и да си играят на воля. Преди 100 години унгарският педиатър д-р Еми Пиклер измисля играчка, която съчетава в себе си всички тези показатели. Благодарение на семейната работилница Wooden Magic в Плевен вече и българските деца могат да се забавляват със Сгъваем Пиклер триъгълник. Различните дървени сетове са произведени ръчно от масивна широколистна дървесина и първокласен шперплат от бреза.

Защо да изберем за детето красив сгъваем Пиклер триъгълник?

Практичната дървена катерушка ще се хареса на всеки малчуган, който обича да се катери и да си измисля различни игри. Децата от малки използват всички мебели, които видят, за да развиват движенията си и да покоряват върхове. Играчка като сгъваемия Пиклер триъгълник стимулира мъниците да развиват фината си моторика, различни двигателни умения, самостоятелна игра и увереност.

Те могат да се забавляват сами или с приятелчета, защото дървената катерушка предполага различни възможности за игри и активности. Играчката е изработена изключително прецизно и с внимание, като включва най-различни цветове по различните елементи. Може да сте спокойни за безопасността на малчугана, тъй като тя е достатъчно здрава, благодарение на качествения материал, който влиза в нейната изработка.

Освен че е практична и занимателна, ще привлича децата и със своя красив дизайн и ярки цветове. Подобна дървена играчка може да бъде чудесен подарък за предстоящите празници. Ще помогне на детето да изгради баланс, движенията му да станат по-сигурни, ще укрепи мускулатурата и ще развие въображението му за измисляне на различни забавни активности. Сгъваемият Пиклер триъгълник стимулира децата да измислят различни начини, по които да използват катерушката. Може да бъде направена като къщичка, могат да бягат около нея, да се катерят да си измислят забавни ситуации, които ще изразходват енергията и ще им помогнат да израснат по мотивирани и весели.

Какви са положителните характеристики на дървената катерушка?

Качествените дървени играчки са вдъхновени от известния метод на Монтесори. За да бъде в безопасност вашето дете и да не се катери по различни предмети, които могат да го наранят е добре да му изберете подходяща катерушка, съобразена с всички технически изисквания. Много специалисти ще ви препоръчат сгъваемия Пиклер триъгълник, защото:

  • може да се използва от най-ранна детска възраст – мъничетата могат спокойно да правят опити да се катерят именно върху сгъваемия триъгълник. Те ще укрепват мускулатурата си по най-естествения и здравословен начин;
  • играта с катерушката е винаги разнообразна – другите неща, с които децата си играят се чупят и развалят с времето или пък им омръзват. Тук обаче няма такава опасност, защото катерушката расте заедно с детето. Тя е на модулен принцип и може да се надгражда. Подходяща е от бебешка до 8-годишна възраст. Подпомага правилните движения и моториката, дава възможност на малчуганите да измислят най-различни забавни приложения на катерушката;
  • здрава и устойчива – сгъваемият Пиклер триъгълник е направен от дървесина и с него могат да си играят деца от различни поколения. Може да се нарече непреходен и спокойно да го подарите и на други деца след като вашите пораснат;
  • сгъваемият Пиклер триъгълник е комбинативна играчка – изработена е на модулен принцип, а това означава, че само с прибавянето на някоя част вече получавате по различна форма и детето се забавлява с нещо оригинално и ново. Най-важното е да не скучае и винаги да е в движение.

Бъдете креативни когато търсите занимания и игри за децата, защото това е важно за тяхното дългосрочно развитие.

Къде ще намерим непреходната играчка?

Сгъваемият Пиклер триъгълник се произвежда с много внимание от българска фирма. Хубаво е, че такива качествени неща могат да бъдат намерени в нашата страна и то на изключително достъпна цена. В онлайн магазина на Wooden Megic ви очаква не само тази, но и други прекрасни дървени произведения, които ще накарат всяко дете да се чувства специално и да изживее незабравимо и весело детство.