Смяна на радиатор от водопроводчик – правилниня избор

Знаете ли, че специалистите, които могат да се ангажират с подмяна на радиаторите ви за отопление са именно водопроводчиците. Не са малко екипите от София, които предлагат доста широк спектър от услуги, на които можете да разчитате с оглед на това да бъде водопроводната ви система в изрядно състояние. Но не само това би могло да бъде свършено, тъй като за да обхванат доста по-голям обем от дейности и с едно посещение да бъде свършена повече като обем работа професионалните ВиК фирми предоставят също и услугата смяна на радиатор. Масово в столицата потребителите са абоната или на Топлофикация или на газификация. Процента на отопляващите се с централно парно също не са за подценяване. А сами се досещате, че ефективността от този тип отопляване до голяма степен зависи от типа на радиаторите и тяхната изправност.

Защо да бъдат сменени радиаторите

Със сигурност онова, което е важно да подчертаем е, че както източника, който осигурява захранването за отоплителната система така и радиаторите имат особена важна роля за постигането на икономични и рентабилни за домакинството ефекти. И в случай, че отчетете топлозагуби от това, че радиаторите ви стари  и не функционират оптимално правилно то ето, че има особено съществено значение това да се възползвате от услугата на водопроводчик София – смяна на радиатор.

Радиаторите се сменят не защото старите не ни харесват и не се вписват в модерния ни интериор. Приоритетни са онези отоплителни тела, които отговарят на определени качествени характеристики като:

 • Оптимизиране на отоплителния процес;
 • Лесно настройване на температурата;
 • Бързо достигане на приятна и добре отоплена стая;
 • Намаляване на разходите и топлозагубите;
 • Намаляване на риска от течове поради корозия и остарялост на системата.

Необходимостта от нови радиатори е провокирана от това, че е нормално домакинствата да търсят по-добри и ефективни методи за икономии, а безспорно монтирането на нови тела със сигурност ще бъде осезаемо и ефективно спрямо сметките, които ще се наложи да заплатите за отоплителна енергия.

Какво ще ни струва като пари и ангажимент смяната на радиаторите

Много от фирмите, които са специализирани в сектора предоставят на клиентите си изключително надеждна е ефективна услуга, която е в рамките на нормалното като стойност. Предвид типа на радиаторите, които ще изберете както и броя им цената на смяната варира. Съветваме ви, ако сте установили необходимост от смяна и желаете да наемете водопроводчик от София или екип за провеждане на услугата да се съсредоточите върху такива, които разполагат с опит и възможности.

смяна на радиатор

ВиК услугите, които включват и смяна на радиатори се определят като едни от компетентните, защото се предоставя цялостно и компетентно регулиране на процеса от оглед и определяне състоянието на радиаторите до това да се извърши качествен монтаж.

Със сигурност и вие се питате колко като време ще отнеме работата на водопроводчиците. Спецификата при тези услуги е в това, че се налага извършването на компетентна преценка дали радиаторите могат да бъдат ремонтирани или подменени. В случай, че се още ползвате чугунени то няма как водопроводчиците да не ви предложат алуминиеви като едни от най-правилните за съвременното отопление. Не само, че са много по-елегантни, но спрямо показателите и ефектите от тяхното използване няма как да не определим тези тела като супер икономични и спестяващи страшно много разходи.

Ето етапите, през които преминава смяната на радиатор от водопроводчик, посетил ви на адрес в София:

 • Източване на флуидната течност от системата;
 • Демонтиране на радиаторите;
 • Почистване на системата и връзките, по които флуидната течност се транспортира до телата;
 • Монтиране на нови радиатори;
 • Обезвъздушаване за да не се получат така наречените въздушни клапи;
 • Тестване.

Доста елементарен е процеса и бърз, но в случай, че е извършен от компетентни експерти – водопроводчици, които са наясно с детайлите на ремонтния процес.