Защо е необходимо да се сменят улуците на къщата?

покрив

Ремонтирането на покрива е процес, който се извършва на определен период от време. В зависимост от нанесените щети от климатични или други условия както и качеството на предходните реновиращи дейности са възможни частични или цялостни поправки. Но независимо от степента на увреждане на покривната конструкция един от задължителните етапи, които е необходимо да бъдат извършени е смяна на улуци на къща. Улуците са изключително важен аксесоар, който се използва като решение, което подобрява отводняването на покрива. Независимо от това дали е плосък или скатен те са изискване, което значително намалява риска от протичане или нарушаване на конструкцията поради задържането на влага.

Защо е важно улуците да се сменят

Преди години широко се използваха метални улуци. Но както сами можете да се досетите амортизирането на тези компоненти бе неизбежно и максималния експлоатационен срок на изделията бе около 5 години. Поради това, че се наблюдават корозионни процеси това води до увреждане целостта на улуците и по този начин се наблюдават пукнатини и дупки, през които водата преминава в покрива, стените и други части на къщата.

За да бъдат качествено предпазени и отводнителната система да функционира адекватно е необходимо да се вземе под внимание тяхната смяна. Касае за необходимост, която би била решаваща за това да се гарантират много добри показатели, които се отнасят до осигуряването на бързо отичане на водата и избягване на риска от създаването на благоприятни условия за използване на имота.

Смяната на улуците е важна заради това, че:

  • Водата се отвежда ефективно извън покрива;
  • Намалява се риска от ремонт на покривната конструкция;
  • Сградата е защитена от влага.

За да не бъде постоянно влажна фасадата след дъжд или пък да се събира вода на плоския покрив подмяната е редно да се извърши т опитен екип.

Какво гарантират професионалистите

улуци

Дори да изглежда лесно да се демонтират старите и на тяхно място да се поставят нови, качествени ПВЦ улуци е добре да споделим, че и тук има тънкости и технология. Само със спазването им можете да сте сигурни, че ще получите най-добрата услуга, която да гарантира перспективната безпроблемна експлоатация на улуците на къщата ви.

Опитните фирми, които извършват такива ремонтни дейности гарантират:

  • Качество;
  • Използване само на такива материали, които са в състояние да устоят на екстремните климатични условия;
  • Поставяне на допълнителни обшивки;
  • Оптимална защита на къщата от обилни дъждове и топенето на снега.

Едни от най-изгодните оферти и гаранция за качество се предлагат от Нова Билд – вашия партньор в извършването на ремонти по стандарт.