Удобните столове – предпоставка за здравословно хранене


Изборът на столовете у дома не може и не трябва да бъде случаен. Те са много важна предпоставка, обуславяща семейните вечери и приятно прекараното време. По отношение на дизайна и стила, удачно е те да бъдат съобразени с останалите мебели и интериора като цяло. Удобството не е по – малко важно. Не купувайте на сляпо. Хубаво е да изпробвате няколко варианта, преди да установите кои ще ви паснат най – добре. Ако сте се снабдили с голяма трапезарна маса, то допълнителната бройка столове са задължително условие за посрещането на повече гости и роднини.

Когато седнете на стола, трябва да усетите опора в цялото тяло, както и да можете да се отпуснете. Ако са твърде неудобни и корави, няма да ви иска да се заседявате. Не това е целта. Комфортът и качеството трябва да са на първо място, за да събирате с удоволствие всички около масата. Това е важна предпоставка за сплотеното семейство. Дори и обикновената вечеря трябва да се усеща като специално събитие.

Бар столове

Ако сте от гордите собственици на висок бар, прилежащ към кухненския плот, високите столчета са перфектната добавка към обзавеждането. Те ще бъдат изненадващ елемент в помещението. Ярки, допълващи се наситени цветове ще определят акцента в кухнята. Забавните елементи винаги са предпочитани – и от малки, и от големи. Те биха били идеални за лека закуска, бърз обяд или задушевен разговор, докато приготвяте вечерята. Не заемат много място, но предоставят такова на всеки желаещ.

Не забравяйте децата

Малки детски столчета, подхождащи на останалите, ще зарадват момченцата и момиченцата, ще ги накарат да се чувстват приобщени към основната компания. Ако разполагате и с подходяща масичка, спокойно бихте могли да обособите отделен кът за малчуганите. Те обичат да са като големите и да им подражават. Така ще осигурите самостоятелност и пространство, като същевременно ще можете да оказвате контрол чрез наблюдение.

Малки пространства

Когато не разполагате с голямо жилище, това не означава, че трябва да се изолирате и да не каните никого. Дори и да изглеждат по – елементарно, сгъваемите столове биха свършили идеална работа за настаняването на непредвидени гости. Когато не ги използвате, спокойно можете да ги приберете в някоя ниша.

За бебчо

Когато се радвате на малките членове у дома, не трябва да забравяте и детските столчета за хранене. Те трябва да са удобни за бебето, лесно да се почистват и без проблем да се вписват в размерите на трапезарията. На всички би било по – удобно, ако малкото човече може да седне на масата наравно с всички останали. Така ще се чувства значимо и оценено, като пълноправен член на семейството.