Защо терапията с кислород е доказано полезна?

барокамера

Животът на всички същества на земята зависи от кислорода. Той е отговорен за развитието и растежа на нови клетки, за доброто функциониране на имунната система и за енергията, която движи живота. Съвременната терапия с кислород в HBO Medical Support Center доби огромна популярност, защото е помогнала на много хора в това да се почувстват по-добре и бързо да се възстановят след боледуване. Преди време този тип лечение беше предписвано най-вече на водолази, но вече се доказа ползотворният му ефект върху редица други състояния. За да получите подобрение е важно да бъдете прегледани от медицински специалисти в центъра и да ви бъде назначена подходяща дозировка.

Какво е важно да знаем за хипербарната кислородна терапия?

Престоят в хипербарна камера подобрява общото състояние на организма и съдейства за по-бързото възстановяване от редица състояние. Наситени с повече кислород, клетките започват да се делят и да се лекуват благодарение на този естествен процес. В естествена среда няма как да получите подобно насищане, защото налягането не е достатъчно високо. Процедурите са приятни и няма да усетите почти никакъв дискомфорт. По време на терапията може да четете книга или да гледате някакъв филм. Специалистите от  HBO Medical Support Center ще извършат необходимите прегледи преди да ви препишат процедурите. Добре да знаете, какви са ползите от подобен вид терапия, за да я изберете при нужда:

  • подобрява кръвообращението и мозъчната функция – изключително полезно за различни видове състояния, защото подсилва организма и дава необходимата енергия на мозъка;
  • предпазва от инфекции и настинки – благодарение на кислородната терапия имунитетът се активизира и подпомага организма в борбата с болестотворните бактерии;
  • лечение на рани и изгаряния – много добре се повлияват подобни състояния, тъй като тъканите започват много по-бързо да се обновяват благодарение на високото количество наситен кислород.

Ползите от хипербарната камера са изключително много. Тя помага на редица заболявания на водолази изложени на неблагоприятни условия и високо налягане, хора претърпели инциденти, наранявания и други.

Има ли противопоказания?

Задължително трябва да бъдете прегледани от медицинско лице, за да се възползвате от подобна терапия. Всеки човек е различен и е важно специалист да прецени до каква степен дадено лечение би било от полза. Хипербарната камера не се препоръчва на хора с тежка бронхиална астма или сърдечно белодробни заболявания. Има определено състояние, което не винаги се споменава, но това е клаустрофобията. Пациентите, които се оплакват от нея не биха се чувствали комфортно затворени известно време в специализираната капсула. Те ще започнат да изпитват редица негативни симптоми и няма как да проведат терапията с кислород в барокамера.