Терасите през пролетния сезон – как да пуснете хубавото време у дома

С неумолимото и дългоочаквано приближаване на най–красивия сезон – пролетта, все повече ни се иска да прекарваме време навън. И ако не сте от щастливците, разполагащи с двор, направете всичко възможно да поканите слънцето у дома, чрез обособяване на терасата като част от вътрешното пространство.

Може да срещнете не една идея за вътрешен дизайн, която да ви подскаже как да се възползвате максимално от пространството, с което разполагате.

Френски прозорци

Ако тепърва планирате старта на ремонт у дома и по някаква причина не сте се сетили до сега, разширяването на стаята може да стане избирателно. Не e необходимо да се лишавате от функциите на балкона, за да увеличите вътрешното помещение. Ако премахнете стената до пода и я замените с френски прозорци, ще спечелите на няколко фронта.

  • Повече светлина: колкото по–големи са стъклата, толкова повече светлина ще пропускат вътре. В студените месеци това е решаващо за снабдяването с перманентно добро настроение. Ако се страхувате от жегите, плътни завеси до пода ще ви осигурят, както засенчване, така и уединение от любопитните погледи.

  • С едно движение, по–голяма стая: максималното отваряне на прозорците автоматично ще приобщи терасата към вътрешното помещение. Толкова е лесно да си осигурявате приток на свеж въздух, и прекрасно място за почивка. Как ще го обособите зависи само от нуждите и представите ви.

  • Зимна градина: ако терасата ви е остъклена, разполагате с всички предпоставки за обособяването на зимна градина в дома. През летните месеци с минимални усилия бихте могли да я превърнете в личен оазис. Дори и да не разполагате с площ, малко кътче за уединено кафе на въздух са перфектни за презареждане на батериите. Не забравяйте да си осигурите достатъчно светлина и живи растения. Те по чудодеен начин повишават нивото на ендорфин.

Голяма част от новите жилищни сгради разполагат с функционални тавански тераси, които са на разположение на последните етажи. Там възможностите се увеличават прогресивно за създаването на така жадуваното дворно място. А ако сте от щастливците, притежаващи уникална гледка, можете да си осигурите фантастични семейни мигове.

Устойчиви мебели на неблагоприятните метеорологични условия и дори дръвчета в саксии могат да ви гарантират кът за почивка след тежките работни дни.

А защо да не си направите уютно огнище?! То ще внесе незабравима атмосфера в прохладните летни вечери и романтични мигове с чаша вино. Трябва ви само приятна компания и едно барбекю. Понякога наистина не се нуждаем от твърде много, за да постигнем жадуваната релаксация.

Услуги за вътрешен дизайн от Ona.Design