Топ идеи за обзавеждане на тийнейджърски стаи

детска стая

Стаята на детето в една по-специална възраст изисква доста внимание от страна на родителите. Интереси, ангажименти, чувството за отговорност вече са доста изразени в така наречената тийн възраст. Това е периода, който определя израстването на детето като личност, оформя се неговия характер и се набляга на основни акценти, които допринасят за неговото самочувствие и развитие. А стаята, в която то обичайно прекарва времето си е сред онези зони, в които то напълно трябва да се чувства защитено и спокойно.

Възрастта на възможностите и смяната на настроенията

Така обикновено описват родители, които са изправени пред предизвикателството да направят ремонт и да изберат ново обзавеждане за стаята на тийнейджъра вкъщи. Тийнейджърски стаи са един преходен вариант от детска стая към стая на възрастен затова тук се забелязва едно своеобразно уголемяване на мебелите. Ако не сте приложили триковете да гледате с перспектива при мебелирането на стаята докато детето е било на 7-8 години то ето, че сега се налага да подмените леглото – кола или пък карета с нещо по-подходящо за големи.

стая за тийнейджъри

Към едни от топ предложенията на пазара ще представим няколко интересни варианти, които определено срещнаха одобрение както от родителите така и от бъдещите ползватели на стаите:

  • Тийнейджърска стая от модули. Идейно, модерно, семпло и практично обзавеждане. Компактните модули са лесно адаптивни, а освен това се представят в различни цветови комбинации, които са както унисекс, така и подходящи за момчета  и младите дами;
  • Стая за индивидуалисти. Това са така наречените стаи, които се обзавеждат по интереси. Ако сина ви е почитател на баскетбола то ето идея на гардероба да поставите кош. Момичетата пък все повече обръщат внимание на външния си вид и огледалните зони са основен акцент в техните стаи. Тоалетка с огледало, гардероб с огледало… не, не е твърде много;
  • Тийнейджъски стаи за изследователи. Тук акцента е върху работната зона. Често в подобни стаи няма да видите легло , а диван, който е с разтегателен механизъм. Така акцента  е не конкретно към спането, а към научните интереси и занимания на тийнейджъра.

Интересни вариации на стаи, подходящи за деца в тази сложна възраст можете да откриете в каталога на МебелиАрена.