За съществената роля на кюнците в отоплителната система и цената, която ще заплатим за тях

Всеки вид отопление освен първоначалната инвестиция, която се отнася до покупката на съответния уред изисква и допълнителни елементи, с които да се подобри и улесни процеса. Днес ще представим онези части от димоотводната система, които са необходими при употребата на камини, котли или печки без значение от вида на използваното за работата им гориво. Чували сте за кюнците. Това са онези елементи, които приличат на тръби, през които дима и вредните газове се отвеждат в атмосферата. За да бъде ефективно отопляването на конкретен имот то това, което е необходимо да предвидите са именно детайлите, които ще подпомогнат метода на изгаряне на горивото. Колко ще ви струва инвестицията? Ще ви запознаем в следващите редове с добрите за кюнци цени, които не само са изгодни, но и ще получите изделия с гарантирано качество.

Кюнци – спецификации

Многообразието от предложения за кюнци в търговската мрежа ни показва, че има защо елементите за димоотводната система да бъдат с различни форми и размери. За да се сглоби индивидуален пъзел за отвеждането на дима спрямо спецификата на уреда и местоположението на комина в имота е необходимо да се направи пълен анализ на нужните.

Без такива детайли няма как да използвате камината, печката и котела, тъй като дома ви ще изпълни със задушлив дим и неприятна тежка миризма. Точно поради това е необходимо да се запознаете с основните спецификации на изделията, с които ще можете да си осигурите ефективно изграждане на димоотводна инсталация. За тази цел предвидете следното:

коляно
  • Вид

Предлагат се прави, гофрирани, ъглови и ревизионни. С оглед на това да бъде оптимизиран процеса на горене комбинирането на тези елементи наистина е определящ. Това са продукти с много добра адаптивност, тъй като при правите се предлагат и телескопични такива;

  • Материал

Изработката на кюнци се извършва от неръждаеми метални сплави, които освен на висока температура издържат и на химични реакции, които са неизбежни при изгарянето на газ, пелети или твърдо гориво. Освен спецификата на материала е важно да знаете и каква е дебелината на ламарината и дали може да устои на съответните екстремни процеси;

  • Диаметър

Това е технически параметър, който е много важен. Преди да закупите кюнците и да платите съответната за тях цена е необходимо да имате предвид диаметъра на отвора на уреда за отопление, от който се извеждат вредните газове както и този на входа на димоотвода към комина. Необходимо е да има пропорционалност, тъй като само така ще можете да намалите до нулеви стойности риска от „изпускане“ на дим по време на отопляване.

От какво зависи цената

Независимо, че изглеждат елементарни като детайли то многообразието от кюнци показва, че има защо да се запознаем с някои характерни особености, които са очевидно влияещи върху цената на кюнците. За да се осигури оптималност и ефективност на отоплителния процес инвестирането в такива изделия е повече от необходимост. Има смисъл от това да се гарантира качествено изгаряне, тъй като това повлиява освен на разходите за отопление, а също така и на чистотата и комфорта у дома.

Цената при масово предлаганите видове е символична. Има някои изключения, които са характерни за употребата на уреди, които се нуждаят от по-надеждни димоотводни елементи, поради повишената киселинност. Но основните предложения за цени са поносими и това реално се дължи на:

  • Универсалните размери;
  • Използване на конкретни доказали качеството си и издръжливостта си материали;
  • Лесни за адаптиране към различни типове системи кюнци;
  • Удобни за бърз монтаж и т.нат.

Ниски цени, но с гарантирано качество се предлагат от един от водещите търговци на такива изделия у нас – balkanenergy.bg. Колекцията включва стандартни и съвременни решения за изгодни продукти, които ще послужат за оптимизирането на отоплителния процес и качествено отвеждане на димните газове в атмосферата.