Кои специални характеристики ще ни накарат да инвестираме в чугунена плоча?

чугунена чиния

Във всеки дом семействата разполагат с определен брой и вид съдове за готвене. Тези, които държат на качеството на храната и обичат да приготвят интересни кулинарни специалитети, ще искат нещо по-специално и интересно. Ако научите подробности за качествената чугунена плоча – https://hosse-kitchen.bg/chugunena-plochaсъс сигурност ще останете впечатлени от възможностите, които ви предоставя. Тя е многофункционално изделие, което може да се използва върху различни видове котлони, на открито или във фурната. Чугунените плочи се отличават със своята невероятна здравина и перфектна топлопроводимост.

Какви са предимствата на хубавите чугунени плочи?

В повечето случаи, когато хората искат да вземат някакъв съд за готвене проучват много внимателно неговите характеристики, за да се убедени, че ще бъде полезен. Както знаете изделията направени от чугун са специални и предпочитани дори от професионалните. Ако искате да притежавате чугунена плоча от Hosse предлагат, да се запознаете с положителните качества на този вид изделия:

чугунена плоча
  • можете да печете бързо и лесно месо и зеленчуци – ще приготвяте перфектни стекове и ще правите всякакъв вид скара лесно и бързо, благодарение на устойчивото покритие и формата на чугунената плоча;
  • използвайте я върху котлон, на открит огън или фурната – тези характеристики означават, че е многофункционална и може да се ползва върху различни източници на топлина.
  • повърхността е гладка и могат да се готвят дори киселинни храни – преди съдовете направени от чугун не позволяваха употребата на кисели храни като доматите например. Това вече не е проблем и модерните изделия не реагират негативно на този вид хранителни продукти;
  • запазва дълго време топлината и всичко се готви равномерно – материалът се нагрява изключително равномерно и запазва в себе си топлината по-дълго, което позволява на продуктите, които сте поставили да се готвят равномерно и да бъдат много по-вкусни;
  • лесна е за почистване – чугунената плоча се почиства лесно и дори може да бъде поставена в съдомиялна машина;
  • здрава и устойчива – при правилна експлоатация и поддръжка е здрав съд, който ще използвате дълги години.

Ако инвестирате в качествено изделие, ще останете доволни и с удоволствие ще изненадвате вашите близки с вкусни и оригинални рецепти, поднесени върху чугунената плоча.

Защо в търговската мрежа има толкова различни модели?

Хубаво е да знаете, че моделите онлайн са много разнообразни и най-вече в различен размер и форма. По този начин лесно ще комбинирате новия съд за готвене с котлона и фурната на вашата печка. В сайта на Hosse ви очакват класическите правоъгълни чугунени плочи с оребрение както и симпатичните елипсовидни и кръгли чинии, които са много удобни за сервиране директно на масата.

Артикулите разполагат с функционални дръжки от двете страни, с които лесно ще ги транспортирате от печката, за да ги сервирате. Качествените съдове са достатъчно здрави и устойчиви, за да се поставят и върху открит огън като барбекю. Инвестирате в нещо толкова практично, което може да носите на вилата или на излет, както и да използвате спокойно у дома на печката.

Как да открием точния вариант за нашите изисквания?

Всеки потребител има критерии при избора на нови домакински аксесоари. Един от най-важните е свързан с качеството на изработка и здравината на изделието. Ако държите да имате хубава чугунена плоча, е добре да пазарувате от търговец, който е специализиран в предлагането на такива продукти и ви гарантира техният произход и изработка.

Ще отличите подобни онлайн магазини по това, че имат богат асортимент и ви представят много подробности за всички съдове в него. Изборът ви ще зависи от това, колко голяма чугунена плоча имате желание да вземете, както и къде най-често ще я използвате. Оребрените модели са подходящи за печене на пържоли, стекове и друга скара и за гриловане на зеленчуци.

В гладките съдове е възможно да приготвяте добре познатите сачове или различни интересни специалитети. Не се ръководете само от цената, защото хубавите артикули със сигурност са малко по-скъпи. Стойността, която ще платите си заслужава, предвид множеството плюсове на този хубав съд.