Какъв вид осветление да изберем за кухнята

лед осветление

Кухнята е важна част от всяко жилище. За домакинята е мястото където приготвя храната за семейството, за другите членове е тихо помещение в което на спокойствие да изпият кафето си или да се съберат с приятели на по питие. В модерния интериор където помещенията са с отворена концепция е от особено значение какъв вид осветление за кухня ще изберем. С годините функцията на помещението леко се е изменила и вече не я приемаме само като зона в която се приготвя храната. Естествено и светлината която ще изберем трябва да е подходяща. Препоръчваме ви да избягвате твърде ярките светлини, които могат да натоварят очите. Разгледайте новите предложения в сайта на Atg.bg.

Как да изберем правилното осветление за кухнята

Най-добре е да потърсите модели при които можете лесно да коригирате светлината в зависимост от моментното си предпочитание. След като вечерята е приготвена и седнете да се храните може да намалите осветлението в кухнята, за да бъде обстановката по интимна. Моделите които най-често се избират за това помещение са три вида:

лунички

  • Луничките – удобни, красиви и енергоспестяващи. Могат да бъдат монтирани над шкафовете, около зоната за хранене и навсякъде където пожелаете;
  • LED лентите – тези модели се поставят под шкафовете, за да излъчват повече светлина към работния плот. Това ще създаде удобство и комфорт на домакинята, защото без проблем ще вижда всичко около себе си докато готви;
  • Висяща лампа тип полилей – добре би стояла над трапезната маса, където освен достатъчно светлина търсим и естетика.

Изберете да комбинирате и трите разновидности, защото са изключително практични и всеки от тях има своите предимства. Луничките ще ви позволят да ги монтирате на местата където не желаете да правите големи отвори. Те излъчват достатъчно силна светлина, без да има неприятни отблясъци или сенки. LED лентите от своя страна ви осигуряват силно осветление в зоната където то е необходимо. Полилеите пък придават уют на зоната в която се храните със своя модерен и красив дизайн.

Да поръчате ли осветлението за кухня от интернет магазин

Вече купуваме все повече неща през онлайн платформите, затова нищо не пречи да се доверите на подобен търговец. Например онлайн магазин Atg.bg е официален представител на едни от най-реномираните производители в бранша. Тук на едно място откривате огромно разнообразие от модели и дизайни осветление за кухня. На този вид артикули е отделен цял раздел в каталога като спокойно може да разгледате всички варианти и да изберете най правилния за вас. Към всеки от моделите има подробно и детайлно описание, за да знаете точно осветление за кухня какво ще получите.