Щранговете – запознайте се с проблемите, които предизвикват нужда от ремонт и смяна

щрангове

Казват, че услугата подмяна на щрангове  е сред най-специфичните. Това от своя страна предполага, когато възникне потенциална нужда от това вертикалните или хоризонталните тръби в жилищна или нежилищна сграда да бъдат подложени на ремонт да се насочват клиентите към професионални изпълнители. Ако се питате защо това е толкова важно и отговорно то в следващите редове ще се опитаме да дадем някои наистина лесни за възприемане отговори. За целта ще ползваме като пътеводител уеб страницата на един от утвърдените в сектора екипи, които често имат взимане даване с ремонт на щрангове – смяна от hidro-start.com.

Какво представляват щранговете

За да изясним структурата и ролята на щранговете както и спецификата на отстраняването на повреди по тях е важно да се вземат под внимание техните характеристики. Какво всъщност са щранговете и как най-лесно да се обясни на човек, който нищо не разбира от тръби, фитинги и връзки какво на практика е щранга и кое го прави толкова значим за ВиК инсталацията на дома, в който живее? Може би привлякохме вниманието ви, но нека да започнем с определенията:

Щранговете представляват тръби, които са три на брой. Цифрата никак не е случайна, защото всяка една от тръбите си има специално предназначенине – за студена, топла вода, а третата тръба се ползва за циркулация. Освен като структура щранговете биват два основни вида:

  • Хоризонтални щрантове. Това са онези щрангове, които вероятно сте виждали, когато слизате в мазето на жилищния блок. Теса позиционирани обикновено на тавана. Много е важна ролята на този вид щрангове, тъй като тяхната основна задача е да отведат водата от абонатната станция до жилищната сграда.
  • Вертикални щрагове. Това са не по-малко важни тръби, които имат изключителен принос по отношение на това водата да стига до всяко едно домакинство на сградата. Ако отворите ревизионния капак, където се намира водомера ви можете да видите част от тях. Това са тези щрангове, които спомагат за това да имате достъп до този важен и ценен за нуждите ни ресурс.

След като вече стана ясно какво точно представляват щранговете и какви са основните видове, които присъстват в една жилищна сграда е време да пристъпим към същинската част, а именно техните ремонти. В сайта на hidro-start.com също можете да получите информация и то подплатена с техническа терминология, а при проблеми и нужда от професионален екип можете да поверите ремонта на квалифицирания екип, който разполага с опит и умения в тази област.

Смяна и ремонт на щрангове

вик ремонт

Важен момент за спокойствието в домовете ни е тяхната поддръжка. Всеки прави периодичен ремонт, къде по-основен или пък козметичен. Идеята на ремонта на щранговете е да се поднесе на потребителите път, по който се предвижва водата, лишен от замърсители, които да влошат качеството на ценния ресурс. Имайте предвид, че крайната фаза, която се оказва наистина в основата на това да бъдат подменени щренговете в кратък срок е спукването на тръби. Когато системата е твърде остаряла и домакинствата започнат да забелязват, че водата не тече с нужното налягане от смесителите или пък е мътна, с утайки и други неприятно изглеждащи частици, които плуват в пълна с вода чаша то възниква въпроса на какво реално се дължи това. Само професионалист би могъл да направи анализ на щранговете и да прецени реалната картина.

Предписанията, които са свързани с нуждата от ремонт, частична или цялостна подмяна на щрангове всъщност касае именно този важен момент – да бъдат взети навременни мерки. Причините за смяната на щранговете са най-разнообразни, но сред основните са:

  • Намалено налягане, което затруднява пътя на водата до най-горните етажи на сградата;
  • Ниско качество на водата;
  • Запушване на тръбите;
  • Корозия, образуване на варовик и т.нат.

В такива случаи не бива да се подценява проблема, а е определящо да поверите извършването на ремонта на фирми, специализирани в откриването и решаването на такива аварии. С Хидро Старт ви гарантираме, че сте в сигурни ръце.