Как правилно се разпределят вещите, които ще съхранявате в скрин с чекмеджета

Една от мебелите, които най-често ползваме в дома си е скрина. Избираме го защото е от обзавеждането, което успява да ни даде перфектната организация, а търсенето на любимия ни чифт чорапи вече няма да се превръща в истинско предизвикателство. Избора на скрин с чекмеджета достатъчно на брой е едно, но пък съвсем друго е да го организираме и напълним правилно. А от правилната подредба зависи наистина ли можем да се справим адекватно и сигурно в създаването на ред в жилището си.

Най-практичната подредба

Започва се от долния ред чекмеджета. Ако скрина е от две колони с по четири чекмеджета то това наистина е едно добро решение за да можете да поберете от едната страна вещите на партньора, а от другата вашите. Когато всеки си знае чекмеджетата то няма да се налага да преравя тези на любимия.

скрин с чекмеджета

В най-добрия ред по правила се слагат по-тежките вещи, това в случая могат да бъдат:

  • Панталони както дълги така и къси;
  • Суитчъри;
  • Ватирани блузи и т.нат.

На средното ниво се прибират тениски, както и други леки вещи, като например спортно облекло и други.

В най-високото чекмедже на скрина се поставя бельото. Тъй като това е най-леката част от нашето облекло то  е логично да бъде в най-горното чекмедже и достъпа до него наистина да бъде лесен и удобен.

Практичната подредба идва да покаже, че не просто сте успели да използвате скрина по предназначение, а напълно сте удовлетворили идеята да се погрижите за хаоса в спалнята си.  неудобството от безцелното ровеше в шкафове и гардероби вече е намерило своя пристан и то в лицето на практичен скрин с чекмеджета, където наистина не е нужно всяка седмица да извършвате отново и отново преподреждане на вещите си. Тук вече всичко е като по конец и на своето място.