Три фоскусни точки при избор на радиатори за парно

Всеки професионален екип, занимаващ се с отоплителни инсталации ще потвърди ,че не само уредите, които захранват системата са от значение, а същевременно с това главен елемент за тяхната ефективност са радиаторите, които са разпространителите на топлината в жилището. Така, че когато избирате елементите, които ще сформират изпълнението на заложения проект освен правилния уред е решаващо да се заложи и на радиатори, които да повишат енергийната ефективност и да допринесат за пълното удовлетворение то намаляване на разходите през зимните месеци. По отношение на уреди пазара дава никак не малко възможности – термопомпи, котли, печки, камини на пелети, газови уреди и т.нат. Как обаче ще разпространите топлинния източник, генериран от уредите ако ли не с подходящите отоплителни тела. Днес ще ви представим едни от най-ефективните варианти за радиатори за парно – balkanenergy.bg.

Дизайн и стилистика

Тъй като всеки дом се отличава със своята специфика в стилово и дизайнерско отношение няма как да не стартирате с избор на такива радиатори, които напълно да отговорят на вашите интериорни потребности. Модерно обзаведен дом с чугунени радиатори – не звучи добре, нали!  Balkanenergy разполага с иновативни продукти от тази категория, които са не просто добри. Това са радиатори за парно, които буквално ще се слеят с обстановката в дома ви. Сигурно не знаете, но има производители на радиатори, които изпълняват тониране на телата в цвета на вашите стени, което на практика дава възможност да завършите стайлинга на интериорната концепция по най-съвършения начин.

А вида радиатори, които се отличават със своя елегантен и лесно приспособим дизайн са теми от алуминий. Самия материал разполага с изключително високи показатели и наистина е невероятно адаптивното решение, което би попълнило празнотата във всяко помещение и то така както подобава.

Енергийна ефективност

радиатор за парно

Е, не само красотата на радиаторите биха били причина да ги изберете. Парното отопление в дома има за цел да предостави:

  • Ефективно осигуряване на топлина във всяко помещение, в което има монтирани радиатори;
  • Да намали разходите за отопление;
  • Да се фокусира върху безпроблемното функциониране;
  • Осигуряване на лесен и бърз контрол върху настройването на избраната температура и т.нат.

Енергийно ефективни радиатори  е важно да бъдат избрани, а не само такива, които са с безупречен дизайн и адаптиращи се към домашния интериор. От balkanenergy естествено отново препоръчват радиаторите за парно от алуминий не за друго, а заради феноменалните им топлоотдаващи способности. Тук загуба на топлинна енергия няма, тъй като в момента, в който загрятата течност премине през радиаторното тяло то започва да излъчва и така достига в минимални времеви граници желаната температура в помещението.

Икономичност

За да бъде икономично определена една отоплителна система то е важно да стартираме равносметката още с правенето на инвестиция:

  • Колко ще струва отоплителния уред;
  • Колко на брой радиатори за порно ще са нужни;
  • Каква е сумата, изхарчена за радиатори;
  • Какъв е горивния елемент, който ще осигурява топлинната енергия;
  • Разход на горивото и т.нат.

Никак не е малък списъка ,който трябва да се попълни за да се изгради точна представа за месечните разходи, които ще плащаме за отопление на общата квадратура на дома. за да се определи като икономично и енергийно ефективно са важни всеки един от детайлите на отоплителната инсталация. Радиаторите от алуминий биха спестили доста средства точно поради това, че като инвестиция не са скъпи, а качествата им по отношение на работа  и топлоизлъчване са доказани.

Удобството да ползваш парно отопление за целия дом наистина е въпрос на правилна равносметка. Може да се окаже супер ефективно и икономично или пък непремерено решение да се изгради такъв тип система. Съветите от специалистите от balkanenergy не са за подценяване, така че при необходимост винаги можете да се възползвате от професионалната им консултация свързана с избор на уред или радиатори за парно.