Какви са причините да пожелаем модерен смарт часовник

часовник самсунг

Технологиите се развиват изключително динамично в последните години, а с това много от уредите които използваме могат да бъдат наречени умни. Например, добре познатият ни часовник, който преди служеше само за да разберем колко е часът или съответно датата, вече ни носи много повече и различна информация. Производители и дизайнери предлагат в търговската мрежа невероятно разнообразие от модерни смарт часовници. Това изобилие е възможно да ни обърка, но с нужната информация ще открием най-точния продукт. Ако сте се насочили към покупката на подобна съвременна техника разгледайте предложенията на Moven.bg.

Какво е добре да знаем за смарт часовниците

Дизайните на тези устройства са много разнообразни и ще срещнете модели с кръгла, правоъгълна или квадратна форма. Корпусът може да е изработен от алуминиева сплав, титаниева стомана или неръждаема. Решете дали държите най-много на лекотата, издръжливостта или устойчивостта на надраскване. Тук обаче ще се фокусираме върху някои важни технически параметри, защото все пак говорим за смарт устройства:

смарт часовник

  • Wear OS на Google – версия на операционната на  Android. Моделът може да бъде с по-стар процесор чиято батерия обаче не издържа много дълго. При вариантите с по-нови процесори батерията при максимално натоварване издържа три дни, а също така няма лаг. Свързаността е 4G, като едни от най-популярните марки може да споменем – Huawei, Motorola, Ticwatch, Citizen, Fosil, Casio;
  • WatchOS на Apple – операционната система за Apple Watch. Тези смарт часовници са съвместими с тяхната операционна система. Всички разработки могат да се ползват, но с iPhone;
  • Tizen OS на Samsung – базирана на Linux операционна система. Samsung я използват за смарт часовниците които предлагат. Хубавото при тях е, че имат пълноценна поддръжка на български език дори гласово и ръкописно. С едно зареждане ще ви изкарат без проблем три дни. Те могат да бъдат нагласени в черно-бял режим, за да ги използвате като класически часовник.

За да изберете подходящия конкретно за вас модел ви предлагаме да обърнете внимание на всеки параметър, както и на външния дизайн. Смарт часовниците от каталога на Moven.bg със сигурност ще ви допаднат.

Евтин или скъп модел да предпочетем

Ако желаете да притежавате по-бюджетен вариант за вас са моделите с монохромни екрани. Тук известията са само за основни неща като обаждане, съобщение или мейл. По-изисканите и луксозни модели естествено притежават много повече от тези базови функции. Екстри като цветен тъчскрийн дисплей, командване с глас, следене на физическите параметри, GPS са само част от възможностите на  видовете. Инвестирате една по-сериозна сума, но може да използвате смарт часовника и като средство за безконтактно разплащане. Съобразете се с личния си бюджет и с вашите желания, за да имате най-доброто.