Какви са ползите от вентилаторните конвектори за парно

конвектор

Почти в средата на най все още не можем да се радваме на хубаво време. А предвид сложната икономическа обстановка и непрекъснато повишаващите се цени на тока и други изкопаеми енергийни ресурси се оказва, че имаме основателни причини да се възползваме от инвестиция във вентилаторни конвектори за парно. Подновяването и подобряването на отоплителната инсталация е въпрос на индивидуална преценка и оптимизиране на отоплителните разходи в перспектива. Точно поради това е важно да се вземат предвид удобствата и ползите от тяхната употреба.

Какво представляват вентилаторните конвектори

Те наподобяват радиатори, които тип конвектор с електрическо захранване. Но тук при предназначените за парно отопление е друга схемата на работа. Устройството на тези уреди е съобразено с това, че през тях циркулира затоплен флуид. Когато той преминава през топлообменника по този начин се затопля и въздуха в помещението.

Това са продукти с широко приложение, което може да бъде използвана за отопляване на къщи, апартаменти, бизнес помещения, административни офиси, халета и други. Реално са универсални уреди, които разпределят топлия въздух и така предоставят оптимален комфорт и уют. Сред основните им предимства се нареждат:

  • Тих режим на работа;
  • Безпроблемна работа дори при прекалено ниски температури навън;
  • Могат да се използват както за отопление така и за охлаждане според това с какъв източник на енергия работят;
  • Високоефективни са, тъй като намаляват топлинните загуби при отопляване в инсталациите;
  • Могат да работят с различни уреди – термопомпи, соларни панели, котли на пелети, камини на твърдо гориво с водна риза и други.

Икономичния режем на работа на вентилаторните конвектори за парно ги нареждат сред иновативните и съвременни решения, които са изключително практични и лесни за употреба. Ако ви предстои да направите каквато и да било корекция в отоплението на дома си то имайте предвид, че именно този тип конвектори са една много интересна възможност и отлична алтернатива.

Дълъг списък от положителни качества

вентилаторен конвектор

За разлика от стандартните радиатори за парно отопление вентилаторните конвектори са изключително атрактивни и печелят огромен брой фенове, поради това, че са:

  • Компактни. Размерите им не са толкова големи, а това позволява на потребителите да ги инсталират дори в малки помещения. Адаптацията им в спални и кухненски боксове осигурява отлични условия за живот през зимните месеци, а през лятото успешно могат да охлаждат в случай, че използвате термопомпа;
  • Бързо достигат желаната температура дори в големи площи. Независимо от малките си размери тези вентилаторни конвектори се характеризират с невероятната си мощност за да осигурят впечатляваща климатизация;
  • За здравословна среда. Прекрасно е да можеш да разчиташ не сам на енергийно ефективен, но и на безопасен уред. Гамата от вентилаторни конвектори са проектирани да намаляват образуването на домашен прах и така за предпазват ползвателите от проява на алергии, причинени от акари и други невидими с просто око микроорганизми;
  • Могат да работят отлично в система. Ако помещенията са по-големи то това не изключва използването на няколко тела, с които да можете да си осигурите идеалната атмосфера. Безпроблемно се извършва вентилаторната конвекция за да се постигне отлична и уютна среда.

Практични и при охлаждане

Ако имате непоносимост към завихрянето на климатичната инсталация, но търсите способ за качествено охлаждане през летните горещини решението, което можете да приложите са отново вентилаторните конвектори за парно. В случая с режима на охлаждане можете да се възползвате от неговото действие, като в случа уреда няма да се нагрява, а ще действа охлаждащо.

Предимството на този функционален уред е, че също като климатиците работи в различни режими, но в случая не се постига това сериозно завихряне на въздуха, а е напълно дискретно и допринасящо за уютната и приятна атмосфера. Експлоатационните показатели на тези уреди са много добри. Те са устойчиви и с гарантирана перспектива по отношение на дълголетие и употреба целогодишно.