Анализ на услугата внос на автомобили за бъдещите хип-хоп звезди!

Ако в другите европейски страни продажбата на автомобили втора ръка бележи известен спад, то у нас можем да се похвалим с небивал растеж. Това се дължи на факта, че вноса на моторни превозни средства наистина е изключително достъпен и освен това подмяната на автопарка с една идея по-нов определено е приоритетен за повечето домакинства. Ако преди години една кола се ползваше в период от 15-20 години, то съвременния българин се ограничава до 5-6 години ползване на едно превозно средство, след което го подменя за по-ново. Именно това поддържа бранша внос на автомобили на високо ниво, което на практика е причина и за високия интерес към създаването на нови автокъщи. Страните, от които най-често се осъществява внос на коли у нас са Германия, Франция, Италия, Испания. Обикновено тук цените на употребяваните коли е значително по-приемлива. Като се има предвид и това, че се налага и известно ограничение на продажбата на дизелови возила то това пък е още една причина собствениците на коли от тези страни да искат да се отърват от тях. Многократно чуваме, че страната ни става автоморга на европейските автомобили и въпреки това поради ниската цена, на която се внасят коли от тези региони има такова огромно предлагане. Това са данни, от които една ли сте изненадани и на практика като потенциален клиент на автомобил нов внос сте се запознали с основните практики на автокъщите, които предлагат у нас всякакви марки и модели коли втора ръка.

внос-коли
Страхотно Рено – Внос на Автомобили

Има обаче съществени моменти при покупката на автомобил нов внос, които ще ви бъдат полезни за да избегнете най-често допусканите грешки от купувачите. Независимо от коя страна членка на евросъюза е внесена колата то бъдете особено внимателни по отношение на придружаваща я документация. Обикновено, когато  се прави договор за покупко-продажба се изисква наличието на оригинални документи. Само така ще можете да си гарантирате ,ч колата не е крадена. Повечето потенциални купувачи избират да се доверят на автокъщи и автосалони, тъй като се предполага, че тук риска от измами е в минимална степен. Ето защо виждаме е такъв огромен търговски потенциал, от който да си купим автомобил внос. Характерно за избора на кола освен документалната част е и нейното техническо състояние. Не са малко онези кандидат – купувачи, които първо оглеждат външния вид на превозното средство. Дали е пребоядисвано, дали има щети от удари и други външни белези. Купето също подлежи на анализ и винаги по-запазените автомобили по-бързо си намират нови собственици. Следва  и изправността на колата. Казват, че най-повредените трошки се изсипват в страната ни, което е основателна причина да тръгнете да търсите кола с познат автомонтьор. Правилно е да се направи щателен технически преглед на колата  ида се установи дали има ръжда, не добре функциониращи системи и други проблеми. Наистина е доста неприятно след няколко месеца каране колата ви да влезе в сервиз и да не излиза от там с месеци поради редовни проблеми.

Няма съмнение, че при вноса на коли винаги има риск да попаднете на некачествен продукт. Казват, че покупката на такъв употребяван автомобил е късмет. Затова при избора на превозно средство от автокъща е добре да приложите безкомпромисните си правила. Независимо от това, че давате значително по-малко пари отколкото за нов автомобил то това не бива да бъде повод за компромиси по отношение на неговото качество.

Ако все пак решите да ползвате услугите на автосалони и автокъщи, осъществяващи внос на автомобили у нас то се доверете на такива, които наистина разполагат с най-високи оценки и мнения от клиенти. Опитните търговци имат изградена политика за работа. Те са разполагат с дългосрочни партньорски отношения с утвърдени в Западна Европа дилъри на употребявани возила. Това е предпоставка за внос на автомобили от подбрана селекция и възможност да си набавите наистина качествена кола на добра цена. Освен това напоследък се забелязва още една доста интересна тенденция, която също удовлетворява търсещите дори оферти. Много от стабилните автокъщи предоставят шанса на своите клиенти сами да изберат кола от чуждестранен сайт или физическо лице. Установяването  на техническата изправност и качество на колата се извършва на място в страната на продажба от професионален екип и едва след това може да се организира внос, ако клиента от България прецени, че цената и условията го устройват. Доста ползвана вече е тази услуга, тъй като по този начин клиентите правят индивидуален подбор не от наличните в нашите автокъщи возила, а директно от дилърите, с които българските търговци работят. Идеята е да се удовлетворят напълно желанията на клиентите по отношение на марка, модел, технически данни и екстри, които колата притежава. А осъществяването на вноса на превозното средство се извършва посредством предлаганите посреднически услуги на автокъщите.

Съвета ни към онези от вас, които са на прага на покупка на автомобил внос е да не използват новоизлюпени търговски услуги. На практика нелоялните авто продавачи не са малко и практиката показва, че преди да бъде изложено едно превозно средство в автоъщите то бива оглозгано и някои от лесно продаваемите качествени части се продават в сайтовете за употребявани такива. Това не изненадва никой, но имайте предвид, че утвърдените и наистина с висока репутация търговци и вносители на превози средства не си позволяват подобни ексцентрични прояви. Важно е да се пази доброто име на автосалона и клиентите да препоръчват на свои приятели и познати услугите по внос на употребявани коли. Ето затова акцентираме основно на това да се ползват именно такива търговци, които първо подбират возилата си съобразно качествени принципи и освен това държат на висококачественото обслужване на совите клиенти.

А вноса на коли у нас поне на този етап ще продължава да бележи ръст, тъй като и интереса на купувачите е на ниво. Дали обаче ще се молите да имате късмет и да попаднете на автомобил внос с добри технически показатели, но на доста ниска цена, или пък ще поверите на професионалистите наистина най-правилния избор, зависи изцяло от вас. Ясно е, че всеки от купувачите си има предели на финансова възможност, която от своя страна да определи типа на превозното средство. но както вече обърнахме внимание, когато търсите добро качество и безупречен вносен автомобил на първо място се свържете са автокъщи, които наистина могат да ви ги осигурят.